ZONGULDAK’ta oynanan amatör küme maçında kendisine kırmızı kart gösteren ve Spor-Toto Süper Ligi’nde yardımcı hakem olarak da görev yapan Serkan Akal’a küfrettiği iddiasıyla yargılanan futbolcuya 4 bin 700 lira adli para cezası verildi. Mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bıraktı.
Kozlu ilçesi stadında 3 ay önce İhsaniyespor ile Karadonspor arasında oynanan amatör küme maçının hakemi Serkan Akal, rakibine sert giren İhsaniyespor’lu Muhammet Karaman’a 63’üncü dakikada kırmızı kart gösterdi. Karşılaşmanın ardından Karaman, iddiaya göre; süper ligde de yardımcı hakemlik yapan Akal’a, küfrederek hakarette bulundu. Hakem Akal, karakola giderek futbolcudan şikayetçi oldu. Futbolcu hakkında ‘Hakaret’ suçundan Zonguldak 1.Sulh Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.
Mahkeme, futbolcuya 235 gün karşılığı toplam 4 bin 700 lira para cezası verdi. Mahkeme, sanığın daha önce kasıtlı bir suçtan dolayı kesinleşmiş mahkumiyetinin bulunmaması, kişilik özellikleri, duruşmadaki tutum ve davranışları, suçtan kaynaklanan maddi zarar meydana gelmemesini göz önünde bulundurarak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

DS(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)