KASIMPAŞASPORLU orta saha oyuncusu Hüseyin Kala hakkında, barda tanıştığı Suriyeli sığınmacı T.A.’yı hürriyetinden yoksun bıraktığı, görevli 4 resmi polis memuruna da hakaret ve tehditte bulunduğu iddiası ile işlem yapıldı. Mardin-Kızıltepe kampından kaçtığını söyleyen T.A. ise tercüman aracılığı ile verdiği ifadesinde Hüseyin Kala'dan şikayetçi olmadı.
Eyüp-Göktürk’te yol üzerinde sabaha karşı bir kadının dövülüp, ticari taksiden atıldığı ihbarı ile olay yerine giden polis ekipleri, T.A. ile karşılaştı. Kadın, polis merkezine götürülürken, çevredeki güvenlik kameralarından, taksinin plakası belirlendi. Taksi, bir süre sonra bir kafetaryanın önünde park halinde bulundu. Hüseyin Kala ve şoför taksinin içinde görüldü. Resmi 4 polis, şüpheli Hüseyin Kala’yı polis merkezine davet etti. Ancak polis merkezine gitmek istemeyen Hüseyin Kala, kendisini tanıtarak iddiaya göre görevli memurlara tehdit ve hakarette bulundu.
Daha sonra Göktürk Polis Merkezi’ne götürülen Hüseyin Kala hakkında işlem yapıldı. Yapılan muayenede Hüseyin Kala’nın 1.00 promil alkollü olduğu belirlendi.
Hastaneye sevk edilen T.A. da hafif düzeyde darp tespit edildi. Kadın, tercüman aracılığı ile alınan ifadesinde, Beyoğlu’nda bir barda tanıştığı şahıs ile taksiye bindiğini, daha sonra inmek istemesine rağmen zorla Göktürk’e getirildiğini söyledi. Şüpheliden şikayetçi olmadı. Hastane muayenesinde bir cinsel saldırı bulgusuna rastlanmadı.
İşlemlerin yapılmasından sonra, savcılık talimatıyla polis merkezinden serbest bırakılan Hüseyin Kala, habercilerin teklifine rağmen bir açıklama yapmadı. Bu arada sığınma kampından kaçtığını söyleyen Suriyeli T.A.’nın Yabancılar Şubesi’ne sevk edileceği belirtildi.