SAKARYA'nın Pamukova İlçesi'nde, arkadaşlarıyla futbol maçı oynarken fenalaşıp yere yığılan orta okul 4'üncü sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Vahit Büyükatay, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Vahit'in kalp krizi geçirip öldüğü belirtilirken, cesedi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
Pamukova İlçesi Mekece Mahallesi'ndeki Mekece Orta Okulu 4'üncü sınıfta öğrenim gören  Vahit Büyükatay, dün öğlen tatilinde boş sahada arkadaşlarıyla futbol oynamaya başladı. Bir süre sonra Vahit Büyükatay ile aynı yaştaki okul arkadaşı M.Ç. tartıştı. Tartışma büyüyünce iki çocuk kavgaya tutuştu. Çok sinirlenen Vahit Büyükatay, diğer çocukların araya girmesiyle sakinleştirildi. Çocuklar maça kaldıkları yerden devam ederken, Vahit bir süre sonra aniden fenalaşıp yere yığıldı. Arkadaşlarının haber vermesiyle gelen 112 Acil Servis ambulansı ile Pamukova Hastanesi'ne kaldırıldı.  Vahit'in burada duran kalbi, doktorların müdahalesiyle yeniden çalıştırıldı. Ardından Sakarya Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edilen Vahit Büyükatay'ın burada tekrar duran kalbi, tüm çabalara karşın bir daha çalıştırılamadı. 
Jandarma, Vahit Büyükatay’ın top oynarken kavga ettiği arkadaşı M.Ç.'yi mahallede aileler arasında çıkan gerginlik nedeniye koruma altına aldı. Doktorların kalp krizi geçirip öldüğünü söyledikleri Vahit Büyükatay'ın cesedi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

İÇ(MB/SS)