KONYA'nın Ereğli İlçesi ile Mersin'de polis tarafından düzenlenen fuhuş operasyonunda 4'ü kadın, 17 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden A.Y., ''Devlet maaş bağlasın eşcinsel olmayayım. Ufaktan beri rahatsızım. Elimde değil'' dedi.
Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından Ereğli İlçesi ile Mersin'de bir şebekeye yönelik bugün fuhuş operasyonu düzenlendi. Daha önce belirlenen adreslere yapılan şafak baskınında 1'i Mersin'den olmak üzere 4'ü kadın, 17 kişi, 'Fuhuş yapmak amacıyla örgüt kurmak' suçundan gözaltına alındı. Gözaltı sırasında şüphelilerden birinin polise direndiği ve bu sırada bir memurun dudağından yaralandığı belirtildi. Şüpheliler, Ereğli Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.
Annesiyle birlikte gözaltına alınan 39 yaşındaki A.Y., gazetecilerin, ''Para karşılığında erkeklerle ilişkiye girdiğiniz iddia ediliyor?'' sorusu üzerine, ''Evet fuhuş yapıyorum. Devlet bana maaş bağlasın, eşcinsel olmayayım. 20 yıldır bu işi yapıyorum. Ufaktan beri rahatsızım. Elimde değil'' dedi.
Gözaltına alınan şüphelilerden 81 yaşındaki S.S.'nin ise geçen yıl eylül ayında komşusunun ahırdaki ineğine tecavüz iddiasıyla gözaltına alındığı ve çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.
Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü. Soruşturma sürüyor.