AYDIN’ın Nazilli İlçesi'ne bağlı İsabeyli Beldesi’ndeki yetiştirme yurdunda kalan iki kızın, yurda girmeden önce cinsel istismara uğradıklarını belirtip şikayette bulunması üzerine jandarmanın başlattığı operasyon kapsamında gözaltına alınan 10 kişi, adliyeye sevk edildi.
Nazilli İlçesi’ndeki İsabeyli 80'inci Yıl Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu’nda kalan iki kızın bir süre önce yurt görevlilerine, yurda yerleştirilmeden önce cinsel istismara uğradıklarını söylemesinin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, 10 kişi gözaltına alındı. 18 yaşından küçük kız çocuklarını fuhşa teşvik ettikleri iddia edilen 10 kişinin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda bir miktar uyuşturucu maddenin yanı sıra yaşı küçük çocuklara yönelik istismar delili olan CD, flaş bellek, cep telefonu ve bilgisayar ele geçirildi.
Operasyon kapsamında gözaltına alınanlar arasında yurt görevlisinin bulunmadığı belirtilirken şüpheliler, sorgularının tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin yakınları görüntü almaya çalışan basın mensuplarına tepki gösterdi. Bu arada operasyon kapsamında aranan bir kişinin yakalanması için başlatılan çalışmaların sürdüğü öğrenildi.