BURSA'da tehdit ve şiddetle hayat kadınları, travestiler, eşcinsellere fuhuş yaptırdıkları öne sürülen çeteye yönelik operasyonda 16 kişi gözaltına alındı.
Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ahlak Büro Amirliği ekipleri, Bursa çevre yolu ve şehir merkezinde yol kenarında otostop yaparak araçlara binen ve fuhuş yapan hayat kadını, travesti ve eşcinsellerin zorla çalıştırdıklarını belirledikleri çeteyi takibe aldı. Liderliğini Y.K.'nın (44) yaptığı çeteyi savcılıktan alınan izin ile 5 ay boyunca teknik takibe alan polisler, bu sabah geniş güvenlik önlemleri altında 32 adrese baskın düzenledi. Operasyona Özel Harekat ve Çevik Kuvvet şubeleri ekipleri de katıldı. Baskınlarda 16 kişi gözaltına alınırken, şüphelilerin üzerlerinde ve evlerinde yapılan aramada 4 tabanca ile miktarı açıklanmayan esrar, bonzai ve uyuşturucu hap ele geçirildi.
16 şüpheli, “Örgüt kurmak", Örgüt aracılığı ile fuhuş yaptırmak", "Ateşli  silahlar kanununa muhalefet" ve "Uyuştucu bulundurmak” suçlarından adliyeye sevk edildi.