RUSYA ve Ukrayna’dan aralarında doktor ve veteriner hekimlerinde bulunduğu 6 genç kızı, 'foto model' yapmak vaadi ile Bursa'ya getirip, fuhuş yaptıran 3 kişi yakalandı. Genç kızlardan birinin müşterisinin cep telefonundan ailesine attığı mesaj sonucu yakalanan zanlılardan 2'si tutuklandı, 1'i ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Rusya ve Ukrayna'da yaşayan ve yaşları 24 ile 26 arasında değişen Doktor E.P., Fizik tedavi uzmanı O.T. veteriner hekim E.Y., makine mühendisi İ.K. ile öğretmenler Y.N. ve A.M., 'top model' olma hayal ederken fuhuş mafyasının eline düştü. İnternet üzerinden mankenlik ajansları aracılığı ile genç kızlar ile iletişim kurup kendilerini model yapıp büyük paralar kazanma vaadinde bulunan İ.Y. (32), T.M. (44) ve A.M. (38), ikna ettikleri genç kızları İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nda karşılayıp, getirdikleri Bursa'da bir eve kapattı. Ardından pasaportlarını alıp kendilerini 500 TL karşılığında zorla fuhuş yaptırdılar.
Bursa'daki 15'nci gününde fuhuş yapmasını istediği müşterisinin cep telefonunu alan Veteriner Hekim E.Y., Rusya'daki ailesine ve arkadaşlarına kendisini fuhuşa zorlamakla suçladığı İ.Y.'nin telefon numarasını ve yaşadıklarını kısaca yazıp SMS gönderdi. E.Y.'nin ailesinin Bursa polisine başvurması sonucu, İ.Y.'nin yeri savcılıktan alınan izin ile belirlendi. Daha sonra yapılan baskında altı genç kız kurtarıldı, İ.Y.'nin yanı sıra T.M. ve A.M. gözaltına alındı.
Rusya ve Ukrayna uyruklu genç kızlar sınır dışı edilirken, sorgulamaları tamamlana zanlılar zorla fuhuş yaptırmak, alıkoymak, tehdit suçlarından adliyeye çıkartıldı. Mahkemeye sevk edilen zanlılardan İ.Y. ve T.M. tutuklanırken, A.M. ise adli kontrolle serbest bırakıldı.