BAĞCILAR'da freni boşalan halk otobüsü kontrolden çıkarak, yolda bulunan park halindeki otomobillere, elektrik direği, trafik lambası, ağaç ve doğalgaz kutusuna çarptıktan sonra boş arsaya uçtu. Kaldırımda yürüyen Libya uyruklu 1 kişi hayatını kaybederken, otobüs şoförü de yaralandı.

Kaza, Bağcılar Evren Mahallesi, Koçman Caddesi'nde dün saat 20.30 sıralarına meydana geldi. İddiaya göre, içerisinde yolcu bulunmayan Cengiz Gümüştaş'ın kullandığı Güneşli-Eminönü hattında çalışan 34 GJ 6658 plakalı halk otobüsünün freni boşaldı. Cumhuriyet Caddesi'nin kesiştiği kavşaktan itibaren frenleri tutmadan yokuş aşağı giden otobüs, yaklaşık 700 metre boyunca bu şekilde ilerledi. Boş otobüs, iki otomobile çarptıktan sonra, karşı şeride geçti. Yol kenarındaki elektrik direği, trafik lambası ve ağacı yerinden söken otobüs, yol kenarında bulunan doğalgaz kutusunu da devirip, boş arsaya uçarak yan yattı. Kaldırımda yürüyen 27 yaşındaki Libya uyruklu Ali El Kılani, otobüsün altında kalarak yaşamını yitirdi.

 

 

İTFAİYE EKİPLERİ OTOBÜSÜN ALTINDA KALANLARI ARADI

Otobüsün altında çok sayıda yaralı olduğu bilgisi üzerine, kaza yerine polis, itfaiye ve ambulans ekipleri sevk edildi. Yaralı sürücü Cengiz Gümüştaş, çevreden yetişen vatandaşların yardımıyla otobüsten çıkarılarak, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Otobüsün altında kalanlar olduğu ihbarı üzerine, olay yerine gelen itfaiye ekipleri aracı vinçle kaldırarak altında kalan kimse olup olmadığını araştırdı. Kaza yerinde elektrik ve doğalgaz ekipleri de çalışma yaptı.

Kazaya tanık olan bir güvenlik görevlisi, “Biz burada sevkiyat kamyonlarını kontrol ederken kuvvetli bir ses duyduk. Baktığımızda otobüsün hızlı bir şekilde şerit değiştirerek karşı tarafa geçtiğini gördük. O sırada yolda birkaç kişi yürüyordu. Otobüs hızla direğe, sonrasında ağaca çarptı. Bir kişi otobüsün altında kaldı. Süratli geliyordu, yukarıda da araçlara çarptığını gördük. Otobüsün muhtemelen freni patlamış olabilir, çok süratli geliyordu dedi.



Polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

HK (İY) (FOTOĞRAFLI)