SAMSUN'da 63 yaşındaki Melek Alış'tan fitre vereceğini belirterek geri vermek üzere aldığı 330 lirayı dolandırmakla suçlanan 51 yaşındaki Akkız Çiçek,
3 yıl hapis, bin 200 lira para cezasına çarptırıldı.
İlkadım İlçesi Kadıköy Mahallesi'nde yaklaşık 4 ay önce meydana gelen olayda, iddiaya göre dolandırıcılık suçundan 40'ın üzerinde kaydı bulunan Akkız Çiçek, pazar yerinde yeni tanıştığı Melek Alış'ın evine gitti. Çiçek, Alış'a "Fitre vereceğim ama şu anda bankamatik kartım yanımda değil, sen bana biraz para ver, bankadan çekip hemen getireyim" diyerek 330 lira aldı. Parayı alan Akkız Çiçek daha sonra da ortadan kayboldu. Şikayet üzerine yakalanan ve tutuklanarak cezaevine gönderilen Çiçek, Samsun 1'inci Ağır ceza Mahkemesi'nde son kez hakim karşısına çıktı.
'MAVİ GÖZLÜ OLDUĞUM İÇİN KARIŞTIRIYOR'
Suçlamaları kabul etmeyen sanık, "Olayın meydana geldiği saatlerde ben polis merkezinde adli kontrol için imza atıyordum. Mavi gözlü olduğum için beni karıştırıyor" dedi. Daha önceki duruşmaya katılan Alış ise sanıktan şikayetçi olmadığını söylemişti. Mahkeme Akkız Çiçek'e dolandırıcılık suçundan 3 yıl hapis, bin 200 lirada para cezası verdi.