Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) adliye yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, haklarında dava açılan 15'i tutuklu 20 sanığın yargılanmasına beşinci gününde devam ediliyor. 

Halk Eğitim Merkezi'nde oluşturulan salonda 2. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya, aralarında örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandığı iddia edilenlerin de bulunduğu, adliye ve ceza infaz kurumu personeli 20 sanık katıldı. 

Duruşmada, Cumhuriyet Savcısı Osman Bekmezci, mütalaasını verdi.

Bekmezci, mütalaasında, gizli bir tanığın Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığına örgüte ilişkin flaş bellek ile önemli bilgiler sunduğunu bildirdi.

Savcılığa sunulan bellek içerisinde FETÖ terör örgütü tarafından zabıt katipliği sınavını kazanacakların isimlerinin listelendiğini belirten Bekmezci, zabıt katipliği sınavını kazanacakların isimlerinin listelenerek, isimlerin yanlarına referans olan kişilerin örgüt içerisindeki kod isimler ile 1'den 5'e kadar puanlar verildiğini, listede sınavdan başarılı olacak 27 kişinin isminin yazıldığını aktardı.