FETÖ'nün gizli yazışma programı "ByLock' kullandığı belirlenen ve "kırmızı liste"de yer aldığı öğrenilen öğretmenlere operasyon düzenlendi. Konya, Aksaray ve İzmir'de 58 kişi gözaltına alındı. Bu arada gözaltına alınanlardan muhtar F.K'nin, kendisini almaya gelen polislere, şüpheli adresi sormak için geldiklerini düşünerek; "Bu kez kimi alacaksınız?" diye sorduğu öğrenildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde, meslekten ihraç edilmiş ve aralarında öğretmenlerin de bulunduğu kişiler hakkında yakalama kararı çıkartıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, çeşitli adreslere yapılan eş zamanlı operasyonda 19 kişiyi gözaltına aldı. Zanlıların FETÖ/PDY mensuplarının haberleştiği gizli yazışma programı "ByLock" kullandıkları belirtildi. Şüpheliler hastanedeki sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

KIRMIZI LİSTE OPERASYONU: 24 GÖZALTI

Konya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu değerlendirilen ve "Bylock" programını yoğun şekilde kullananların bulunduğu "kırmızı liste"de yer aldığı belirtilen 47 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği operasyonda, 24 şüpheli gözaltına alındı. Aralarında öğrenci, hakim, esnaf ve kadınların da bulunduğu şüpheliler, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.

Haklarında gözaltı kararı bulunan 23 kişinin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

KİMİ ALMAYA GELDİNİZ DİYE SORAN MUHTAR ŞOKE OLDU!

Bu arada gözaltına alınanlardan muhtar F.K'nin, kendisini almaya gelen polislere, şüpheli adresi sormak için geldiklerini düşünerek; "Bu kez kimi alacaksınız?" diye sorduğu öğrenildi.

AKSARAY'DA 15 GÖZALTI

Aksaray'da Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında "Bylock" programı kullandıkları belirlenen 15 öğretmen gözaltına alındı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, daha önce görevden uzaklaştırılan ve "Bylock" programı kullandıkları tespit edilen 5'i kadın 17 öğretmen hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından il merkezinde 17 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda, 15 öğretmen gözaltına alındı. Haklarında yakalama kararı çıkarılan ve adreslerinde bulunamayan 2 öğretmenin yakalanması için çalışmalar sürüyor. Aksaray Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.