Emniyet Genel Müdürlüğü içindeki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanmasına ilişkin en kapsamlı operasyon, 17-25 Aralık darbe girişiminin planlayıcısı Kozanlı Ömer’den sonra FETÖ'nün emniyet sorumlusu olan şahsın, Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet'in ortak operasyonuyla yakalanmasıyla yapıldı.

Açığa alınan polislerin Cumhurbaşkanlığı, Meclis Başkanlığı, Başbakanlık gibi devletin zirvesine koruma hizmeti veren bölümlerde çalışması, FETÖ’nün devletin zirvesine eş zamanlı suikast planladığını da ortaya çıkardı. Rus Büyükelçi Andrey Karlov’u öldüren FETÖ’cü polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş gibi bugüne kadar örgütle bağlantıları ortaya çıkmamış polislerin eylem yapmasının önüne geçildi.

TEDBİR İÇİN BYLOCK VE BANK ASYA KULLANMIYORLAR

Listelerde yer alan isimlerin önemli bir kısmının FETÖ ile bağlantılı olduğuna dair bugüne kadar hiçbir veriye ulaşılamadığı da ifade edildi. Listede yer alan isimlerin, kripto haberleşme programı ByLock’u kullanmadıkları, örgüte bağlı dershane ve okullarda okumadıkları ve yine örgüte ait Bank Asya’ya hiçbir zaman para yatırmadıkları tespit edildi