FETÖ'cü Askerlerin Roboski Bağlantısı Araştırılacak
Şırnak'ın Uludere ilçesi yakınlarındaki Iraktopraklarında 28 Aralık 2011 akşamı F-16 savaş uçaklarının yaptığı bombardıman sonucunda 34 vatandaşın hayatını kaybetmesi olayıyla ilgili darbe girişimi yapan, çoğu tutuklanan Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) örgütü bağlantılı savaş uçağı pilotları ve komutanları araştırılacak.
HAİNLER BULUNDU MU?
Uludere faciasının ardından 2012'de başlayan tartışmalarda olayı gerçekleştirenlerin devlet içerisindeki hainler olabileceği sık ifade edilmiş ancak bir kanıt bulunamamıştı. 15 Temmuz günü Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu bir grup askerin darbe girişiminde bu hainlerin kim olduğu da ortaya çıkmış oldu. Darbe girişiminde Diyarbakır ile Malatya'dan, Başkent Ankara'da TBMM dahil bir çok yeri vurmak için havalanan savaş uçağı pilotları ve onlarla iş birliğinde bulunan 100'e yakın pilot, pilot eğitmeni ve komutanları ile darbecilerin listesinde adı Hava Kuvvetleri Komutanı olarak geçen Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Hasan HüseyinDemirarslan gözaltına alındı.
ROBOSKİ FETÖ İŞİ OLABİLİR
Darbe girişimine katılan uçakların Roboski olayıyla ilişkilerinin bulunabileceğine dikkat çeken uzmanlar, bu olayın Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) örgütüyle bağlantılı pilot ve komutanlar tarafından yapılmış/yaptırılmış olabileceğini belirtiyorlar. Bu kapsamda o dönemde bölgede görev yapan Fethullahçı Terör Örgütüne bağlı pilotların Roboski olayıyla alakalı da sorgulanması gerektiği belirtiliyor.
Uzmanlar, Roboski dosyasının Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tekrar elden geçirilmesinde fayda olacağı görüşlerini bildirdiler.

F-16'LAR 34 VATANDAŞI VURMUŞTU
28 Aralık 2011 akşamı Şırnak'ın Uludere ilçesi yakınlarındaki Irak topraklarında F–16 savaş uçaklarının yaptığı bombardıman sonucunda 34 vatandaş hayatını kaybetmişti.
Bombardımanda hayatını kaybedenlerin, Irak'tan Türkiye'ye mazot ve sigara getirmek isteyen bir kaçakçı kafilesi olduğu anlaşılmıştı. Olayın ardından hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine devlet büyük destek sunmuş ölenlerin ailelerine tazminat ödemişti.

ROBOSKİ'DE NE OLDU
28 Aralık 2011 günü saat 21.39 ila 22.24 arasında, TSK, Irak sınırında kaçakçılık yapan bir grubun üzerine dört adet bomba bıraktı. Grupta 38 erkek ve çocukla en az 50 katır bulunuyordu. Katırlar petrol ve sigara taşıyordu. Sadece dört kişi hayatta kalabildi. Ölenlerden 19'u henüz reşit bile değildi.
ÖLDÜRÜLEN 34 KİŞİNİN İSİMLERİ:
Salih Ürek, Bedran Encü, Adem Ant, Erkan Encü, Şivan Encü, Muhammed Encü, Bilal Encü, Aslan Encü, Mehmet Ali Tosun, Savaş Encü, Orhan Encü, Nadir Alma, Celal Encü, Fadil Encü, Mahsun Encü, Şervan Encü, Yüksel Ürek, Cemal Encü, Cihan Encü, Vedat Encü, Serhat Encü, Salih Encü, Özcan Uysal, Hüseyin Encü, Nevzat Encü, Hamza Encü, Selim Encü, Zeydan Encü, Seyithan Enç, Hüsnü Encü, Selahattin Encü, Osman Kaplan, Abdulselam Encü, Şerafettin Encü.