MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde, sanayi sitesinde Hüseyin İrbeç'e ait kereste deposunda başlayan yangında, 4 işyeri ve 1 ev kül oldu. 4 kişinin dumandan etkilenerek hastanede tedaviye alındığı yangında alevlerin sardığı işyerinden çıkmak istemeyen 57 yaşındaki Hüseyin İrbeç, polis tarafından güçlükle dışarı çıkarıldı.
Fethiye Sanayi Sitesi 265 Sokak'ta Hüseyin İrbeç'e ait kereste deposunda, saat 01.30 sıralarında belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Hızla yayılıp depoyla birlikte çatı katındaki evi saran alevler daha sonra bitişikteki yine İrbeç'e ait kereste doğrama atölyesine, oradan Ramazan Uçar'a ait marangozhaneye ve Şehit Fethibey Caddesi'ndeki Erdal Coştu'ya ait gazete bayiine sıçradı.
4 KİŞİLİK AİLE DUMANDAN ETKİLENDİ
Atölyenin çatı katındaki evinde her şeyden habersiz uyuyan Hüseyin İrbeç'in kızı 32 yaşındaki Esma Yılmaz, damadı 35 yaşındaki Hakan Yılmaz ve çocukları 4 yaşındaki Orhan Yılmaz ile henüz yaşını doldurmayan Azra Yılmaz dumandan etkilendi. İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri tarafından evden çıkarılan 4 kişi, ambulansla Fethiye Özel Esnaf Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı.
BÜYÜK PANİK
Yangının bir anda 4 işyerini sarması nedeniyle büyük panik yaşandı. Birbirine bitişik haldeki iş yerlerinin sahipleri, alevlerin yayılması nedeniyle tamir için kendilerine bırakılan otomobillere koştu. Çalışmayan otomobiller polis ve vatandaşların yardımıyla itilerek yangın mahallinden uzaklaştırıldı. Bazı otomobiller ise çekici yardımıyla iş yerleri çevresinden kaldırıldı.
YANAN İŞ YERİNDEN ÇIKMAK İSTEMEDİ
Bu sırada atölye ve deposunun yanışına kayıtsız kalamayan Hüseyin İrbeç, alevlerin sardığı iş yerine girerek bahçe hortumuyla müdahale etmeye çalıştı. Polisin güvenlik gerekçesiyle depodan çıkmasını istediği İrbeç, kızı Zeynep İlgeç'in de uyarılarını dikkate almayınca, zorla dışarı çıkarıldı. İrbeç'in tekrar içeri girme çabası, polis tarafından engellendi. İrbeç, itfaiye ekiplerine de daha hızlı müdahale ederek, yangının hemen söndürülmesini istedi.
9 İTFAİYE, 2 ARAZÖZ, 2 SU TANKERİ
Alevlerin büyümesi üzerine Fethiye Belediye İtfaiyesi ekipleri, Ölüdeniz, Karaçulha ve Çiftlik belediye itfaiyeleriyle Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü'nden destek istedi. Destek ekiplerinin olay yerine gelmesinin ardından yangına 9 itfaiye aracı, 2 arazöz ve 2 su tankeriyle müdahale edildi. Kerestelerin istifli vaziyette bulunması nedeniyle itfaiye ekipleri yangını kontrol altına almakta zorlandı. Ekipler, aynı yığınları defalarca söndürmek zorunda kalınca, devreye iş makineleri girdi. İş makineleri yardımıyla kereste yığınları depodan çıkarılarak söndürme çalışmalarına devam edildi.
5 SAAT SÜRDÜ
Yaklaşık 5 saat süren müdahalenin ardından yangını kontrol altına almayı başaran ekipler, soğutma çalışmalarına başladı. 4 işyeri ve bir evin kullanılamaz hale geldiği yangında, büyük çapta maddi hasar oluştu. Hastanede tedaviye alınan 4 kişinin genel sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi.
Söndürme çalışmalarını izleyen işyeri sahibi Hüseyin İrbeç, büyük maddi zarara uğradığını söyledi. Yangının çıkış nedenine ilişkin henüz bilgisi olmadığını aktaran İrbeç, telefonla haber aldıktan sonra iş yerine geldiğini aktardı.
Bütün birikiminin kül olduğunu anlatan marangozhane sahibi Remzi Uçar ise "Anlatılacak bir şey yok. Geldiğimde gördüğüm manzara dükkânın alevler içinde oluşuydu. İş yerimde yanmadık bir şey kalmamış. Tamamen sıfıra indik. Nereden başladı? Nasıl yayıldı? O konuda da bir bilgin yok" dedi.
'BÖYLE BÜYÜK YANGIN YAŞANMADI'
Eşinin haber vermesi üzerine olay yerine geldiğini belirten mahalle sakinlerinden Erdal Arslan da yangının çıkış nedenine ilişkin bilgisi olmadığını söyledi. Sanayi sitesinde bugüne kadar bu denli büyük bir yangının olmadığını dile getiren Arslan, yangının diğer iş yerlerine sıçramadan söndürülmesinin büyük başarı olduğunu kaydetti.