Ergün TOS/FETHİYE(Muğla), () - MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'ne belgesel çekimi için gelen Alman ARD televizyonu çalışanı 58 yaşındaki Bernd Girrbach, yürüyüşe çıktığı ormanlık alanda 4 gün sonra ölü olarak bulundu. Girrbach'ın patika yolda düşüp yokuş aşağı yuvarlanarak yaşamını yitirdiği tahmin ediliyor.
Alman ARD televizyonu çalışanı Bernd Girrbach, eşi Elke Girrbach ile birlikte geçen pazartesi günü Fethiye'nin Faralya Mahallesi'ne geldi. Likya Yolu'nda çekmeyi planladığı belgesel için keşif yapmayı amaçlayan Girrbach, salı günü saat 11.00 sıralarında Faralya Mahallesi'nden Kabak Koyu'na doğru yalnız başına yürüyüşe geçti. Saat 14.00 sıralarında eşini cep telefonuyla arayan Girrbach, Kabak Koyu'na yakın bölgedeki Aktaş mevkisinde kaybolduğunu belirterek, Faralya-Kabak Yolu'na çıkmaya çalıştığını, kendisine daha sonra bilgi vereceğini söyledi. Elke Girrbach, 1 saat sonra eşini tekrar aradı ancak telefon çalmasına karşın cevap veren olmadı. Gece geç saatlere kadar eşinin dönmesini bekleyen Elke Girrbach, Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanlığı'ndan yardım istedi.
KARADAN VE HAVADAN ARANDI
Elke Girrbach ile görüşen jandarma ekipleri, çarşamba günü sabah saatlerinden itibaren Alman televizyoncunun bulunması için arama çalışmaları başlattı. Fethiye AKUT ekibi, jandarma, itfaiye ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) bölgede arama yaptı. Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait yangın söndürme helikopteri de Kelebekler Vadisi'nden Kabak Koyu'na kadar olan bölgede alçak uçuş yaparak Bernd Girrbach'ın izine ulaşmaya çalıştı.
Havadan aramalar da sonuçsuz kalınca bölgeye jandarma ekiplerine ait eğitimli köpekler getirildi. Elke Girrbach, eşine ait çorap ve atleti köpeklere koklatılmak üzere jandarma ekiplerine teslim etti. Elbiseleri alan jandarma ekipleri, AKUT ile birlikte Girrbach'ın kaybolduğu Aktaş bölgesinde arama yaptı.
BAZ İSTASYONLAR YERİNİ TESBİT ETTİ
Çalışmaların sonuç vermemesi üzerine ekipler, Girrbach'ın cep telefonun açık olmasından yararlanarak, kullandığı GSM operatöründen yer tespiti için mobil baz istasyonu istedi. Dün, Antalya ve Muğla'dan getirilerek kurulan mobil istasyonlar, Girrbach'ın telefonunun Faralya Mahallesi Karaburun mevkisinde olduğunu tespit etti. Arama bölgesini daraltan ekipler, çalışmalarını bu noktada yoğunlaştırdı.
Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri, saat 09.00 sıralarında Girrbach'ın cesedini Kabak Koyu'na 50 metre mesafede buldu. Olay yerine gelen Fethiye Cumhuriyet Savcısı Mehmet Çağlayan'ın yaptığı ilk incelemede, darp ya da başka bir yara izi tespit edilmedi. Çantası sırtında olan Girrbach'ın, yola çıkmaya çalışırken yokuştan yuvarlandığı ve buna bağlı yaşamını yitirdiği tahmin ediliyor. Alman belgeselcinin cenazesi, otopsi yapılmak üzere Muğla Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

FOTOĞRAFLI