DÜZCE, () - DÜZCE'de, felç geçirmesi nedeniyle yatağa bağımlı yaşayan 75 yaşındaki Ayşe Ay, evinde çıkan yangında yanarak yaşamını yitirdi. Annesini kurtarmak için alevlerin arasına giren Sezgin Ay ise yaralandı.
Saat 09.15 sıralarında, Çavuşlar Mahallesi 3003. Sokak'ta Ay ailesine ait 3 katlı binanın birinci katında yangın çıktı. Binanın üst katında oturan Sezgin Ay, felçli annesi Ayşe Ay'ın evinde çıkan yangını fark edince itfaiyeyi aradı, ardından da annesini kurtarmak için eve girdi. Hızla olay yerine ulaşan Düzce Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri alev alev yanan eve müdahalede bulunurken, annesini kurtarmaya çalışan ancak başaramayan Sezgin Ay dışarı çıkarıldı. Anne Ayşe Ay ise yanarak yaşamını yitirdi. 
112 Acil ekibi Sezgin Ay'a oksijen vererek, kollarında ve yüzünde oluşan yanıklara müdahale etti. Annesinin ölümünün üzüntüsünü yaşayan Sezgin Ay bulunduğu yere çöktü. Daha sonra hastaneye kaldırılan Sezgin Ay tedavi altına alındı. Yangına müdahale eden bir itfaiyeci de elinden hafif yaralandı.
Düzce Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri ve itfaiye ekipleri evde incelemelerde bulunarak, yangının çıkış nedenini belirlemeye çalıştı. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.
FOTOĞRAFLI