ANKARA Etimesgut'ta bir apartman dairesinde çıkan yangında felçli anne ve oğlu hayatını kaybetti.

Yangın, Etimesgut ilçesi Eryaman Şehit Osman Avcı Mahallesi 66. Sokak'ta bulunan bir sitenin giriş katında saat 06.00 sıralarında çıktı. Felçli olduğu öğrenilen 70 yaşındaki Şükran Çınar ile oğlu 38 yaşındaki Baha Feridun Çınar'ın beraber yaşadıkları evde yangın çıktı.

Alevler kısa sürede tüm daireyi sardı. Baha Çınar'ın yardım çığlıkları üzerine uyanan komşuları, binada bulunan yangın tüpleri ile müdahale ederek yangını söndürmeye çalıştı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek evin içine girdi. Yapılan tüm müdahalelere rağmen anne ve oğul feci şekilde yanarak can verdi. Baha Çınar'ın yardım çığlıklarını duyduklarını, bunun üzerine yardım etmeye çalıştıklarını ifade eden komşuları, apartmanın yangın söndürme tüpleri ile müdahale ettiklerini ancak felçli anne Çınar ile oğlunun kurtarılamadığını söyledi.

Olayı duyarak yangın yerine gelen anne ve oğlun yakınları ise gözyaşlarına hakim olamadı. Savcının incelemelerin ardından evden çıkarılan cenazeler otopsi yapılmak üzere Ankara Adli Tıp Morgu'na kaldırıldı.