GAZİANTEP'te, eşiyle boşanma aşamasında olan ve 'kadına karşı şiddetin önlenmesi yasası' ile evden uzaklaştırıldığı için psikolojisi bozulduğu öne sürülen 39 yaşındaki Çetin P., otomobiliyle Büyükşehir Belediyesi protokol girişine gelerek, Ak Parti Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin ile görüşmek istediğini söyledi. Olay yerinde güvenlik önlemi alan ve Çetin P.'nin bir anlık dalgınlığından yararlanan polisler, otomobilin kapısını açarak Çetin P.'yi gözaltına aldı.
Olay, sabah saatlerinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi protokol kapısı önünde meydana geldi. Eşi ile boşanma aşamasında bulunan ve çıkarılan kadına karşı şiddetin önlenmesi yasasıyla evden uzaklaştırılan Çetin P. kendisine ait 27 AS 348 plakalı otomobil ile Büyükşehir Belediyesi'nin önüne geldi.
Protokol girişine aracını park eden Çetin P., Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı Fatma Şahin ile görüşmek istediğini, aksi halde kendisini yakacağını söyledi. Beldiye görevlileri durumu hemen polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine sevk edilen polisler, çevre güvenliğini alarak, Çetin P.'nin kendini yakma olasılığına karşı itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Çetin P.'yi ikna etmeye çalışan polisler, kendini yakmak istediğini söyleyen Çetin P.'nin bir anlık dalgınlığından yararlandı. Polisler, otomobilin kapısını açarak Çetin P.'yi gözaltına aldı. Polisler tarafından Karşıyaka Polis Merkezi'ne götürülen Çetin P., sorgusunun ardından adliyeye sevk edilecek.
Geçen yıl da 2 kez benzer eylemde bulunan Çetin P.'nin bugünkü eylemi sırasında, görüşmek istediği Fatma Şahin, başka bir caddede MHP İl Başkanlığı'nı ziyaret ediyordu.