Hüseyin TÜCCAR/BURSA () - BURSA'da dün tekstil fabrikasında çıkan yangını söndürme çalışmalarında yaralanan 6 görevli ile dumandan zehirlenen 7 personelden biri dışındakilerin tedavileri tamamlanarak hastaneden taburcu edildi. Kolu kırılan itfaiye görevlisi Salih Şara'nın tedavisi ise sürüyor.
Merkez Yıldırım İlçesi Samanlı Mahallesi'nde bulunan 130 bin metrekare kapalı alanı bulunan Karesi Tekstil'e ait fabrikada dün öğle saatlerinde trafo patlamasından çıktığı sanılan yangın, kısa sürede tesisi sardı. İçersinde, tekstil ürünleri, iplik ve iş makinelerinin bulunduğu 10 bin metrekare alanda etkili olan ve çevreyi tehdit eden yangına Bursa'nın yanı sıra İstanbul, Eskişehir, Kocaeli Büyükşehir Belediyeleri ile Yalova Belediyesi'nden itfaiye aracı desteği istendi. Bu sırada alevlere Orman Bölge Müdürlüğü ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait helikopterler havadan müdahale etti.
Helikopterlerin havadan su boşalttığı sırada, fabrikada meydana gelen çökmelerde Bursa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinde çalışan Salih Şara'nın kolu kırıldı, Taner Baykal ile Nilüfer Arama ve Kurtarma ekibinde görev yapan Burak Arslan başından yaralandı. Bu arada 7'isi fabrika çalışanı 3'üde itfaiye görevlisi olmak üzere toplam 10 kişi ise yüksek ısı ve dumandan etkilenip hastaneye kaldırıldı.
Yangın, 45'i Bursa Büyükşehir Belediyesi, toplam 57 itfaiye aracı ve iki helikopterin müdahalesi ile dün akşam saatlerinde kontrol altına alındı ve gece de tamamen söndürüldü.
Bursa İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, yangının 10 bin metrekare alanda etkili olduğunu, yangının çıkış nedeni ile zararın saptanması için incelemenin sürdüğünü söyledi. Doğan, yaralı meslektaşlarından kolu kırılan Salih Şara'nın ameliyat olacağını belirtti. Bu yanının, Bursa'da 1978 yılındaki eski şehirlerarası otobüs taşımacılığının yapıldığı Santral Garaj'daki yangından sonra en büyük yangın olduğunu söyleyen Doğan, İstanbul, Kocaeli, Eskişehir ve Yalova'dan itfaiye araçlarının sadece destek amacıyla istendiğini sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI