Taner YENER-Bulut MÜLHİM/İSTANBUL,() EYÜP’te bir kuyumcuyu soymak isteyen silahlı soyguncularla çalışanlar arasında yaşanan arbede güvenlik kameralarına yansıdı. Polis, eşkalleri belirlenen 10 bin lira değerinde iki bileziği alıp kaçan soyguncuları yakalamak için çalışma başlattı.

SOYGUNCULARLA ÇALIŞAN BOĞUŞTU

Yeşilpınar Mahallesi Şükran Sokak üzerinde bulunan kuyumcuda bugün saat 10.45 sıralarında meydana gelen soygun iddialara göre şöyle gelişti. Kuyumcuya gelen iki soyguncu silah tehtidiyle çalışanları etkisiz hale getirmek istedi. Bu sırada çalışanlardan biri soygunculardan birine müdahale etti. Bu sırada panikleyen soyguncu silahını ateşledi. Şans eseri kurşunlar kimseye isabet etmedi. Yaşanan kısa süreli boğuşma ardından iki soyguncu yaklaşık 10 bin lira değerindeki iki bileziği alarak kuyumcudan uzaklaştı. Soyguncuların peşinden koşan çalışanların çabası bir sonuç vermedi.

AĞLAYAN KIZ ÇOCUĞUNA POLİS ŞEFKATİ

İki soyguncunun plakası belirlenen bir ticari taksiyle kaçtığı ihbarı üzerine ilçede hareketli dakikalar yaşandı. Soyguncuların bindiği taksinin Silahtarağa Caddesi üzerinde görülmesi üzerine çok sayıda ekip bu bölgeye sevk edildi. Ticari taksi, polis ekipleri tarafından cadde üzerinde durduruldu. Ancak iki soyguncunun indiği takside bir baba ve kızı bulunuyordu. Şoför, baba ve kızı taksiden indirilerek bilgilerine başvuruldu. Bu sırada olaydan oldukça etkilenen kız çocuğu gözyaşlarını tutamadı. Ağlayan çocuğu polis memurları sakinleştirdi. Taksi sürücüsü ve baba, kız daha sonra ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.
Öte yandan kuyumcuda çalışanlarla soyguncular arasında yaşanan boğuşma işyerindeki güvenlik kameralarına yansıdı. İşyerinde kamera görüntülerini izleyen polis eşkallerini belirlediği soyguncuları yakalamak için geniş çaplı soruşturma başlattı.

(FOTOĞRAFLI)