İZMİR’deki Uluslararası Öğrenci Fuarı’nda, Özgür Suriye Ordusu bayrağının açıldığı standı basmak isteyip protestoda bulunan ve polis tarafından engellenen Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi 14 kişi 10 aydan, 2 yıl 3 aya kadar hapis ile çeşitli miktarlarda para cezalarına çarptırıldı. TGB üyelerinin bu cezaları hükmün açıklanması geri bırakılarak ertelendi.
TGB üyeledi Geçen mayıs ayında açılışını Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın yaptığı Gündoğdu Meydanı’ndaki Uluslararası Öğrenci Fuarı önünde toplanmış, Özgür Suriye Ordusu bayrağının bulunduğu, Suriyeli muhalif öğrencilerin açtığı standı basmak istemişti. Polis tarafından engellenen gruptan gözaltına alınıp serbest bırakılan 14’ü hakkında İzmir 19’uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Yargılama sonucunda, 14 tutuksuz sanık, 10 aydan, 2 yıl 3 aya kadar hapis ile çeşitli miktarlarda para cezalarına çarptırıldı. TGB üyelerinin, bu cezaları hükmün açıklanması geri bırakılarak ertelendi.
Kararla ilgili olarak basın açıklaması yapan TGB üyeleri, '24 yıldan korkmuyoruz. Reyhanlı’nın hesabını soruyoruz' yazılı pankart açtı. TGB İl Başkanı Meltem Ayvalı yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"14 arkadaşımıza dava açılmış ve sonuçlanmıştır. 14 arkadaşımız toplamda 24 yıl hapis cezası ve 19 bin TL para cezası almıştır. Hükmün açıklanması da geri bırakılmıştır. Bu cezalar yalnızca bizlere değil, Türk milletine verilmiştir. Hapsedilmek istenen Cumhuriyet değerleridir, kardeşliktir, barıştır. Bu değerlerden nasibini almamış, emperyalizmin taşeron hükümeti kardeşi kardeşe kırdırtmanın, ülkemizi bölmenin planlarını yapmaktadır. Tayyip Erdoğan himayesinde Kürdistan inşa edilip Türkiye’nin bölünmesine izin vermeyeceğiz. Türküyle Kürdüyle hep birlikte omuz omuza emperyalizmi ve uşaklarını kovacağız. Her türlü ahval ve şerait içinde dahi vazifesi Türk İstiklal ve Cumhuriyetini korumak olan bizler söz veriyoruz Cumhuriyet yıkıcılarını yıkacağız."