Akif ARICI/ANTALYA, () - ANTALYA'da yüksek katlı binaların balkonlarından tırmanarak girdikleri dairelerden hırsızlık yaptıkları ileri sürülen asker firarisi 22 yaşındaki Ş.F.K. ile 24 yaşındaki Ş.K., polis tarafından yakalandı.
Muratpaşa ve Konyaaltı ilçelerinde son günlerde gerçekleşen evden hırsızlık olaylarını soruşturan polis, çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Hırsızlık olaylarının balkon ve pencerelerden girilerek gerçekleştiğini tespit eden Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, şüphelilerin daha önce birçok suçtan kayıtları bulunan Ş.F.K. ile Ş.K. olduğunu belirledi. Önceki gün Toros Mahallesi'ndeki bir eve girdikleri sırada vatandaşların fark etmesi sonucu ihbar edilen iki şüpheli, otomobille kaçmak isterken yakalandı. 2 şüpheli gözaltına alınırken, otomobilde bulunan ve çalıntı olduğu anlaşılan 2 LCD televizyon, 2 kol saati, 1 dizüstü bilgisayar, 1 elektronik fırın ve ünlü markaya ait 1 ayakkabıya el konuldu.
Şüphelilerin emniyette yapılan sorgularında Ş.F.K.'nın asker firarisi olduğu anlaşıldı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Ş.F.K. ve Ş.K., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

FOTOĞRAFLI