GİRESUN’da 24 yaşındaki G.Ş.'yi kaçırarak evlenmeye razı edemeyince tecavüz eden Turgay U., İstanbul’da yakalandı. 4 yıldır sokaklarda yaşayan Turgay U.’nun gıyabında yargılanarak 10 yıl 8 ay hapis cezası aldığı öğrenildi. Şüpheli çıkarıldığı adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Giresun’un Dereli ilçesinde 2009 yılının Ağustos ayında meydana gelen olayda 24 yaşındaki G.Ş. odun toplamak için dışarı çıktığında kaçırıldı. Genç kızın ortadan kaybolması üzerine harekete geçen ailesi yaptıkları aramada G.Ş. ve onu kaçıran Turgay U.’yu bir dere kenarında yakaladı. Turgay U. ve kaçırma olayına yardım ettiği iddia edilen Fatih B. genç kızın ailesi tarafından güvenlik güçlerine teslim edildi. Kaçırılan G.Ş. “Beni kız arkadaşım A.B. odun toplamak için çağırdı. Daha sonra yanımıza Fatih B. geldi. Beni bir otomobile koydular. Turgay U.’nun yanına getirdiler. O benimle evlenmek istediğini söyledi. Kabul etmeyince dere kenarına götürüp tecavüz etti.” dedi.
Bu ifade üzerine Fatih B. ile Turgay U. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandılar. Kız arkadaş A.B. ise ortadan kayboldu. Tutuklu şüpheliler 8 ay sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bir süre sonra ortaya çıkan A.B. mahkemeye gelerek ifade verdi. Genç kız Turgay U.’nun G.Ş.’ye evlenme teklif edeceğini söyleyerek kendisinden yardım istediğini tecavüz edeceğini bilmediğini söyledi. Bu ifade üzerine Turgay U. ile Fatih B. için tekrar yakalama çıktı. Bulunamayan şüphelilerden Turgay U. hakkında mahkeme 2010 yılında tecavüz, zorla alıkoymak suçlarından 10 yıl 8 hapis cezası verdi. Aynı yıl karar Yargıtay tarafından onandı.
SOKAKLARDA YAŞARKEN YAKALANDI
Şüpheliyi yakalamak için başlatılan çalışmalar sırasında Turgay U.’nun İstanbul’a kaçtığı tespit edildi. Polis yaptığı çalışmada şüphelinin Tuzla bölgesinde yaşadığını belirledi. Sokaklarda yaşadığı öğrenilen Turgay U.’yu yakalamak için bölgede pusu kuran ekipler şüpheliyi önceki gün gözaltına aldı.
Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen şüpheli Turgay U. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Ümraniye Cezaevi'ne gönderildi.