Bir grup kadın, Kadıköy Evlendirme dairesinin çatı katı çıkarak eylem yaptı. Pankart açıp slogan atan grup, güvenlik görevlileri tarafından aşağıya indirildi. Grup üyeleri ile güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı.
Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) üyesi bir grup, “kadınlara yönelik şiddete" tepki göstermek için Kadıköy evlendirme dairesinin çatısın çıkarak eylem yaptı. Çatıya çıkan eylemciler yanlarında getirdikleri, "Nikahı değil, dairenizi basarız. Hür doğduk, hür yaşarız" yazılı bez pankartı aşağıya doğru sarkıtarak, "SDP’li kadınlar susmadı, susmayacak", "Erkek vuruyor,devlet koruyor", "Kadın şiddetine son" sloganı attı. Çevredeki meraklı vatandaşların bakışları arasında eylemlerini devam ettiren gruba, özel güvenlik ekipleri müdahalede bulunundu.
ARBADE YAŞANDI
Özel güvenlik görevlileri ve çalışanlar grup üyelerini aşağıya indirdi. Slogan atmaya devam eden grup burada bir basın açıklaması yapmak istedi. Güvenlik görevlileri grubun basın açıklaması yapmasına izin vermeyerek dışarı çıkarmak istedi .Bu sırada grup ile görevliler arasında sözlü tartışma çıktı.Tartışma bir anda arbadeye döndü. Eylemciler ile görevliler ile çalışanlar arasında itiş kakış yaşandı. Çevredeki vatandaşlar araya girmeye çalıştı. Bu sırada bir güvenlik görevlisinin kağıt pankartı yırtmasıyla arbede tekrara yaşandı.Arbede çevredekilerin tekrar araya girmesiyle sona erdi. Grup daha sonra sloganlar atarak evlendirme dairesinden ayrıldı.