HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde uyuşturucu bağımlısı olduğu iddia edilen 23 yaşındaki Mehmet Sinan K., ailesiyle birlikte yaşadığı evin camlarını kırıp, koltukları ateşe verdikten sonra kaçtı. 48 yaşındaki baba Necmettin K., kendisi, eşi ve kızının can güvenliğinin olmadığını belirterek, yetkililerden yardım istedi.
Çankaya Mahallesi'nde oturan ailenin iki çocuğundan biri olan Mehmet Sinan K., iddiaya göre, dün sabah saatlerinde evin camlarını kırdıktan sonra koltukları ateşe verdi. Mehmet Sinan K. daha sonra babasına ait otomobilin de camlarını kırıp, kaçtı. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kısa sürede söndürdü.
Uyuşturucu bağımlısı olduğu iddia edilen Mehmet Sinan K.'nın babası Necmettin K., işçi olarak çalıştığı firmadan bin lira ücret aldığını, elinden geldiği kadar oğluna harçlık verdiğini, fakat tüm çabalarına rağmen onu uyuşturucu batağından kurtaramadığını söyledi. Necmettin K., "Arabamın, evin camlarını kırmış. Koltuğu da ateşe vererek evi yakmaya çalıştı. İtfaiyenin yardımı ile söndürdük. Ben, eşim ve kızım canımızdan korkuyoruz" diye konuştu.
'ŞİKAYETÇİYİM'
Oğlunun yaptıklarından dolayı savcılığa ve polise şikayetçi olduğunu anlatan Necmettin K., "Oğlum yiyor, içiyor, harçlık istiyor; veriyoruz. Evdeki eşyayı da götürüp, satıyor. Kızımın çeyizine kadar sattı. Bilgisayar aldım, onu da götürüp, sattı. Biz kurtarmaya çalışıyoruz ama o kurtulmak istemiyor. İstanbul'a götürdüm, işe yerleştirdim ama orada da işini bozdu. Çaresiz kaldım. Yardım istiyorum. Ailemi öldürse kim sorumlu olacak?" dedi.
'YETKİLİLERDEN YARDIM İSTİYORUM'
Tek oğlunun düştüğü bu durumdan dolayı anne olarak çok acı çektiğini gözyaşları içerisinde anlatan Fatma Karaman ise şunları söyledi:
"Her gün arkadaşları alıp, götürüyor çocuğumu. Yetkililerden yardım istiyorum; benim içim yanıyor. Allah hiçbir anne babanın içini yakmasın. Ben çocuğuma yardım etmek istiyorum, yapamıyorum. Bir tek oğlum var. Bana, kızıma 'Sizi öldürürüm' diyor ama sonra pişman oluyor. Para istiyor, veriyorum, yetmiyor, zorla alıyor. Ne huzurumuz kaldı, ne evde bir şey. Sonunda evi de yaktı."
Polis, olayın ardında kaçan Mehmet Sinan K.'yı yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.