KONYA'da işten çıkıp, bisikletiyle evine giden 41 yaşındaki 2 çocuk babası Süleyman Eken, yayalar için kontrolsüz hemzemin geçitte hızlandırılmış yolcu treninin çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Eken'in evine götürmek için aldığı ekmekler ise cesedinin etrafına savruldu.
Olay, dün akşam saatlerinde merkez Meram İlçesi Yenice Mahallesi Çığır Sokak'ta meydana geldi. 1'inci Organize Sanayi'de bir fabrikada çalışan Süleyman Eken, işten çıktıktan sonra bisikletiyle eve dönmek üzere yola çıktı. Yolda bir marketten ekmek alan Eken'e, evine yaklaşık 500 metre kala yayalar için kontrolsüz hemzemin geçitte makinist Mustafa Engenç yönetimindeki Karaman-Konya seferini yapan hızlandırılmış yolcu treni çarptı. Çarpmanın şiddetiyle bisiklet parçalara ayrılırken savrulan Eken de yaşamını yitirdi. Evine götürmek istediği ekmekler ise Eken'in cesedinin etrafına savruldu. Kazanın ardından makinist Engenç gözaltına alınırken, tren de yolcuların bekletilmemesi için gara götürüldü. Kazayı duyup olay yerine gelen Eken'in yakınları sinir krizi geçirdi. Çocukların da bulunduğu kalabalığın ise emniyet şeridi dışında Eken'in cesedine bakıp izlemeleri dikkat çekti.
'SELAM VERİP GEÇTİ'
Kazadan önce Süleyman Eken'in kendisine selam verip geçtiğini belirten eski komşusu Mehmet Ali Çetin, ''50 metre ileriden bisikletlerle geliyorduk. Bana selam verip geçti. Bende onun arkasından geliyordum. O tren yoluna girmiş oldu. Sonra karşıdaki komşu ellerini çırpınca ben bir şey olduğunu düşündüm. Trenin çarptığını görmedim. Çünkü tren geçmişti. Hemen gelip baktığımızda Süleyman'a trenin çarptığını anladım'' dedi.
YAYALARIN GEÇMESİ İÇİN TELLER KALDIRILMIŞ
Kontrolsüz hemzemin geçidin yayaların geçmesi için yapıldığını belirten Çetin, ''Burası daha önce tellerle kapalıydı. Yolun karşısındaki binalar yeni yapıldı ve yaklaşık bir yıl önce bisiklet geçecek kadar yer açtılar. Duyduğumuza göre mahallelinin talebi üzerine yer açılmış'' dedi. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.

FOTOĞRAFLI