SAMSUN'da 74 yaşındaki P.A. evinde fuhuş yaptırdığı iddiasıyla gözaltına alındı.
Olay, dün İlkadım İlçesi Rasathane Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, polis, yalnız yaşayan ve evinde fuhuş yaptırdığı gerekçesiyle daha önce 7 kez gözaltına alınan P.A.'nın aynı suçu işlemeye devam ettiğini belirledi. Dün gece sivil ekipler, şüphelinin evinin önünde beklemeye başladı. Evden çıkan bir erkek durduruldu. Bu kişi, polise, 30 lira karşılığında evdeki 36 yaşındaki Ç.K. adlı kadınla cinsel ilişkiye girdiğini söyledikten sonra serbest bırakıldı. Alınan bilgiler üzerine eve baskın yapan polis, P.A. ve Ç.K.'yı yakalayıp gözaltına aldı.
Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen P.A. polise verdiği ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. Ç.K. ise "Ben anlaştığım erkekleri P.A.'nın evine götürüp burada birlikte olurum. Bunun karşılığında ise zaman zaman elektrik, su parasını öder, mutfak masraflarını karşılarım" diye konuştu.
Polis ifadesini aldığı Ç.K.'ya Kabahatler Kanunu gereğince 88 lira para cezası uygulayıp serbest bıraktı. Polisteki işlemleri tamamlanan P.A. ise bugün adliyeye sevk edildi. Yürümekte güçlük çeken şüpheli, adliye merdivenlerini yanındaki kadın polisten destek alarak çıkabildi. 'Fuhuş için yer temin etmek' suçlamasıyla savcıya verdiği ifadenin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen P.A., adli kontrol altında tutulmak kaydıyla serbest bırakıldı.