BURSA’nın merkez Nilüfer İlçesi’nde, dün gece evinde fenalaşan öğretmen 42 yaşındaki Esra Göknil Yücesoy, kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 
Merkez Nilüfer İlçesi Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde edebiyat öğretmeni olan Esra Göknil Yücesoy, dün saat 17.00’de okuldaki mesaisini tamamladıktan sonra Ertuğrul Mahallesi 324’üncü Sokak Özen Sitesi’ndeki evine gitti.
2 yıl önce eşinden ayrılan ve 14 yaşındaki oğlu Baran ile birlikte yaşayan Esra Göknil Yücesoy, saat 19.00 sıralarında fenalaşınca 112 Acil Servis ambulansıyla Acıbadem Bursa Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan müdahalelere rağmen Yücesoy kurtarılamadı. İlk tespitlere göre kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği sanılan Yücesoy’un cesedi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla Cumhuriyet Savcısının talimatıyla Bursa Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. İncelemenin ardından Yücesoy’un cenazesi Malatya’nın Doğanşehir İlçesi’ne bağlı Suçatı Köyü’nde toprağa verileceği öğrenildi.
Esra Göknil Yücesoy’un ölümü görev yaptığı Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde büyük üzüntüye neden oldu. Okul Müdürü Cengiz Aksu, Yücesoy’un çok başarılı, zeki ve insan ilişkileri çok iyi olan bir öğretmen olduğunu belirterek, “Öğrencilerin iyi yetişmesine önem verirdi. Her yıl tiyatro koluyla birlikte bir oyun sahneye koyar ve kendisi yönetirdi. Üzüntümüz büyük” diye konuştu.