Atilla ATMACA/ EREĞLİ (Konya), () - KONYA'nın Ereğli ilçesinde dün evinde karnından ve sırtından bıçaklanıp, boğazından kesilmiş halde bulunan 45 yaşındaki Zehra Tezcan'ı, öldüren kişinin eşinin amcasının oğlu 35 yaşındaki Ümit Tezcan olduğu ortaya çıktı. Tezcan ailesinin evinden çalınan 4 bin liranın ardından hırsızlık suçlamasıyla tutuklanan ve 1.5 ay önce cezaevinden tahliye olan Ümit Tezcan, bugün Karaman'da yakalandı. Tezcan, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Olay, dün Aydınlar Mahallesi Altınpınar Sokak'taki müstakil evde meydana geldi. Saat 16.00 sıralarında süt almak için eve gelen Tezcan ailesinin bir yakını, seslenip kimsenin dışarı çıkmaması üzerine içeri girdiğinde Zehra Tezcan'ı kanlar içinde yerde buldu. Ardından 112 acil servisi aradı. Olay yerine gelen sağlık görevlileri karnından ve sırtından bıçaklanıp, boğazı kesilmiş olan Tezcan'ın, öldüğünü saptadı. Tezcan'ın cesedi otopsi yapılmak üzere Ereğli Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Zehra Tezcan'ın kamyon şoförü olan eşi Hakkı Tezcan'ın, iş dolayısıyla oğluyla birlikte il dışında olduğu, kızlarından birinin Sakarya'da, diğerinin de Erzurum'da üniversitede okuduğu öğrenildi.

Cinayetin ardından çalışma başlatan polis, Tezcan ailesinin evinden 6 ay önce yaklaşık 4 bin liranın çalındığını ve hırsızlık suçlamasıyla tutuklanan akrabası Ümit Tezcan’ın, 1.5 ay önce tahliye olduğunu saptadı. 2 çocuk babası Ümit Tezcan'ın, evine giden polis evde bulamadı. Zehra Tezcan'ı öldürmekle suçlanan ve Karaman'da yakalanıp gözaltına alınan Ümit Tezcan, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

AA(İA/SSA) (FOTOĞRAFLI)