ZONGULDAK'ta, evden kaçan 29 yaşındaki E.U.'ya cinsel istismarda bulunup, zorla fuhuş yaptırdıkları iddia edilen 51 yaşındaki H.Ç. ve 44 yaşındaki B.D. hakkında dava açıldı.
16- 21 Mayıs 2011 tarihleri arasında meydana gelen olayda, E.U. iddiaya göre eşinden ayrılıp baba evine döndükten sonra evden kaçtı. E.U., Zonguldak'ta karşılaştığı ve kalacak yeri olmadığını söylediği B.D. tarafından arkadaşı H.Ç.'nin evine götürüldü. Burada önce B.D., sonra da H.Ç., E.U.'ya cinsel istismarda bulundu. 2 şüpheli, daha sonra E.U.'yu başka erkeklere para karşılığında pazarlamaya çalıştı. Şüpheliler, akıl sağlığının yerinde olmadığını fark ettikleri E.U.'yu daha sonra polis merkezine teslim etti.
E.U.'nun başından geçenleri anlatmasıyla H.Ç. ve B.D. gözaltına alındı. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan şüpheliler hakkında, 'nitelikli cinsel istismar', 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma', 'fuhuşa teşvik etmek, yaptırmak ve aracılık etmek' suçlamasıyla dava açıldı. Sanıklar, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

GG(EE/SS)