Cem ULUCAN/AYDIN,() - AYDIN'da S.Y. bir süre önce temizliğe gittiği yerden çaldığı ileri sürülen çanta ile ev sahibinin yazlık evine gidince, yakalandı. Adliyeye sevk edilen S.Y., mahkemece tutuklandı.
Kentte evlere günü birlik temizliğe giden 36 yaşındaki S.Y., 3 ay önce diş hekimi Şafak Önal ve öğretmen eşi Fatma Betül Önal'ın evinde de çalışmaya başladı. Kuşadası İlçesi'nde bulunan yazlıklarına giden çift, bir süredir boş olan yazlık evin temizliği için S.Y.'yi çağırdı. Yazlıkta S.Y.'yi karşılayan Fatma Betül Önal'ın dikkatini, S.Y.'nin kolundaki çanta çekti.
Çantanın kendisine ait olduğunu anlayan Önal, S.Y.'ye sorduğunda, "Çanta benim, zaten taklit" cevabını aldı. Aldığı cevaptan tatmin olmayan Önal, çantayı açmasını isteyerek içini kontrol etti. Çantanın içinde yine kendisine ait olan, 2 küpe, 1 tek taş pırlanta yüzük, 1 tuğralı altın yüzük ve 1 doğal taş bileklik olduğunu gördü. S.Y. ile birlikte Aydın Efeler Polis Merkezi'ne gelen Önal, şikayetçi oldu.
S.Y., polisteki ifadesinde de çantanın taklit olduğunu ve Aydın'daki bir mağazadan aldığını söyleyerek suçunu inkar etti. Çantanın alındığını iddia edildiği mağazaya giden polis ekipleri, öyle bir çanta satılmadığı bilgisine ulaştı. Önal'ın ifadesi doğrultusunda çantanın alındığı mağazaya da giden polis ekibi çantanın 500 lira değerinde olduğunu ve Fatma Betül Önal tarafından satın alındığını tespit etti.
Polis merkezinde işlemleri tamamlanan S.Y., adliyeye sevk edildi. Mahkemece çıkan S.Y., tutuklandı.

FOTOĞRAFLI