İZMİR'in Buca İlçesi'nde, 5 katlı bir apartmanın zeminindeki dairede, ilk belirlemelere göre, doğalgaz sıkışması sonucu patlama meydana geldi. Patlamada 4 kişi yaralanırken, çevredeki çok sayıda ev, işyeri ve araçta maddi hasar oluştu.
Olay, gece saat 22.00 sıralarında, Şirinyer Yiğitler Mahallesi 26 numaradaki 5 katlı bir apartmanın zemininde bulunan dairede meydana geldi. 28 yaşındaki Fatih İnal, 28 yaşındaki eşi Ceyda İnal ve 1.5 yaşındaki kızı Ayaz İnal'ın yaşadığı dairede, ilk belirlemelere göre, doğalgaz sıkışması sonucu patlama meydana geldi. Patlamanın şiddetiyle dairenin çevresindeki daire ve sokakta bulunan çok sayıda ev, işyeri ve aracın camı kırıldı. Patlamayı duyan mahalle sakinleri panikle sokağa döküldü. Çevrenin savaş alanına döndüğünü gören mahalle sakinleri durumu polis ekiplerine bildirdi. İhbarı alan 155 haber merkezi, olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibini sevk etti.
TEDAVİ ALTINDALAR
Patlamada yaralanan Fatih İnal, Ceyda İnal ve Ayaz İnal ile karşı binada oturan ismi öğrenilemeyen bir kişi, ambulansla Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Vücutların çeşitli yerlerinde yanık yarası bulunduğu belirtilen Fatih İnal, Ceyda İnal buradaki ilk müdahalenin ardından İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, kızı Ayaz İnal da Behçet Uz Çocuk Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. 4 yaralının da hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.
İzmirgaz Doğalgaz Dağıtım şirketi görevlilerinin bölgeye gelen doğalgazı kesmesinin ardından, ekipler evde çalışma yaptı. İtfaiye ekipleri duvarları yıkılan evde başka birinin kalıp kalmadığını kontrol etti. Polis ekipleri de evin içinde araştırma yaptı. İlk belirlemelere göre patlamaya doğalgaz sıkışmasının yol açtığı öne sürüldü.
Öte yandan, uzun bir süredir doğalgaz sisteminin alarm vermesi, ev sakini ailenin de durumu yetkililere bildirdiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.