BURDUR, ), () – BURDUR’un Gölhisar İlçesi’nde düşük yaptığı belirterek hastanede tedaviye alınan kadının, normal doğumdan sonra mezarlığa bıraktığı anlaşılan bebek ölü bulundu. Olayla ilgili anne F.E. ile babası olduğu iddia edilen bir kişi tutuklandı.

Gölhisar Devlet Hastanesi’ne dün sabah giden F.E., düşük yaptığını belirterek yardım istedi. Tedaviye alınan F.E.’nin normal doğum yaptığını belirleyen sağlık görevlileri, durumu polise haber verdi. Tedavisinin ardından polis ekiplerinin sorguya aldığı F.E., doğum yaptıktan sonra dünyaya getirdiği kız bebeği Konak Mezarlığı’na bıraktığını itiraf etti. F.E.’nin gösterdiği yerde bugün sabah saatlerinde arama yapan polis, bebeğin poşet içindeki cesedini buldu. İncelemenin ardından bebeğin cesedi otopsi yapılmak üzere Antalya Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

ANNE TUTUKLANDI

F.E.’nin ifadesi üzerine polis, bebeğin babası olduğu iddia edilen bir kişiyi daha gözaltına aldı. F.E. sorgusunda, bebeğin ölü doğduğunu ve bu yüzden mezarlığa bıraktığını anlattı. İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen F.E. ve bebeğin babası olduğu iddia edilen ismi açıklanmayan kişi, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.