SİVAS'ın Altınyayla İlçesi'nde, bir evde bugün sabaha karşı çıkan yangında, 37 yaşındaki Hediye Kılıç ve kızı 11 yaşındaki Gözdenur yaralandı.
Olay, bugün saat 01.30 sıralarında Aydın Mahallesi'nde meydana geldi. Hediye Kılıç ve eşi 42 yaşındaki Süleyman Kılıç, kızları Gözdenur Kılıç ile birlikte aynı odada uyudu. Anne Kılıç, yatmadan önce kızının yatağının yanına soğuktan etkilenmemesi için döşek koydu. Anne Kılıç'ın duvarın dibine koyduğu döşek, sabaha karşı yatak odasında yanan sobanın üzerine devrildi. Döşeğin tutuşması nedeniyle odada yangın çıkarken olayı fark etmeyen aile bir süre uyumaya devam etti. Daha sonra baba Süleyman Kılıç, evin yandığını fark ederek eşini uyandırdı. Alevlerin diğer eşyalara sıçraması ve kapı önündeki eşyaların da tutuşması nedeniyle aile bir süre bulunduğu odadan çıkamadı.
Demir muhafaza nedeni ile pencereyi de kullanamayan Hediye Kılıç ve kızı Gözdenur Kılıç'ın elleri, ayakları ile yüzleri yandı. Alevlerin arasından geçerek kovaya su dolduran anne Kılıç, saçı ve giyecekleri yanan kızının başından aşağı su dökerek söndürdü. Anne Kılıç daha sonra diğer odada yatan kayınvalidesi 67 yaşındaki Fadime Kılıç ile çocukları 15 yaşındaki Samet, 14 yaşındaki Sabri, ikziler 8 yaşındaki Osman ve Kevser ile 7 yaşındaki Sevgi'yi dışarı çıkardı. Bu sırada baba Süleyman Kılıç kovalar ile su taşıyarak ev içindeki yanan diğer eşyaları söndürdü. Vücutlarında ikinci derece yanıklar oluşan anne Hediye Kılıç ile kızı Gözdenur, Altınyayla Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Sivas Numune Hastanesi'ne sevk edildi. Durumlarının iyi olduğu belirtildi. Evde bulunan diğer kişilerin ise dumandan etkilendikleri için ilçedeki devlet hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildiği öğrenildi. Yatak odası ve salonu yanan evin kullanılamaz hale geldi.
'KIZIMI KOVAYLA SÖNDÜRDÜM'
Başlarından geçen talihsiz olayı anlatan Hediye Kılıç, "Dün gece erkenden uyumuş kalmışım. Eşim kalktığında odayı alevlerin sardığını görmüş. 'Kalk yanıyoruz' diye beni uyandırdı. Döşek sobanın üzerine devrilmiş. Döşeği aldım dışarı çıkarıyordum elim ve yüzüm yandı geri bıraktım. Banyodan kovalarla suları taşımaya çalıştık. Kızım odanın içinde kalmış ve tutuşmuştu. Onu dışarıya çıkarıp üzerine kovayla su döktüm. Sonrasında ise ambulans gelip bizleri aldı" dedi.