Fırat KESKİNKILIÇ - Muhammet BAYRAM / ANKARA (ANKARA'da, Yüksel Caddesi üzerinde toplanan yaklaşık 50 kişilik grup, polis kurşunuyla Güven Park'ta hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ü anmak için yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Polis ile grup arasında itişmeler yaşanırken, araya giren CHP Ankara Milletvekili Levent Gök'ün girişimleriyle 15 kişinin Güven Parka gidişine izin verildi.

1 Mayıs kutlamaları için Yüksel Caddesi üzerinde toplanan grup, Gezi parkı olayları sırasında hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün de işçi olduğunu belirterek, hayatını kaybettiği yer olan Kızılay'daki Güven Parka yürümek istedi. Ancak grubun önün Yüksel Caddesi Atatürk Bulvarı yakınında kesildi. Grubun birlikte yürümesine polis izin vermeyince polis ve grup arasında tartışma yaşandı,ardından da kısa bir süre itişmeler oldu.

Yaşanan gerginliği araya giren CHP Ankara Milletvekili leven Gök ve polis amirleri önledi. Polis amirleri ile Gök'ün konuşmasının ardından 15 kişinin Güven Parka geçişine izin verildi. Güven Parka giden grup, buraya karanfil bıraktı ve ardından olaysız şekilde dağıldı.

Öte yandan, Ankara'da 1 Mayıs kutlamaları için Sıhhiye ve Tandoğan meydanına izin verildi. Bu nedenle Kızılay'a geçişi sağlayan Atatürk Bulvarı'nın Sıhhiye yönü ile Tandoğan'a çıkan GMK Bulvarı çift yönlü olarak trafiğe polis tarafından kapatıldı. Kızılay çevresinde ise çok sayıda çevik kuvvetin yanı sıra, TOMA'larda olası izinsiz gösterilere müdahale etmek için hazır bekletiliyor.

() (MV) (FOTOĞRAFLI)