ESKİŞEHİR'de Gezi Parkı protestolarına katılan 14 kişi hakkında 3 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın ilk duruşması yapıldı. Tutuksuz sanıklardan üniversite öğrencisi Tevik Caner Ertay, "Ben bir saate yakın işkence gördüm. Ali İsmail Korkmaz beyin kanaması geçirip hayatını kaybetti. Onlar serbestçe dolaşırken bizim yargılanmamız, AKP adaletini ortaya koyan durumdur" dedi.
Geçen yıl 2 Haziran'da Eskişehir'de AK parti il binası önüne yürüyüp, polislere taş ve şişe attıkları öne sürülen çoğunluğu üniversite öğrencisi olan 14 kişi hakkında Eskişehir 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. 'Gösteri ve Yürüyüşler Kanunu'na muhalefet' suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanan sanıklar, bugün yapılın ilk duruşmaya katıldı.
Mahkeme Başkanı, sanıkların iadelerini almayarak, aynı olayla ilgili olarak 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde başka bir dava açıldığını, davaların birleştirilmesi için dosyanın 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verdi.
İfade vermeden duruşma salonundan ayrılan tutuksuz sanıklar, Adliye önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Anadolu Üniversitesi öğrencisi Tevfik Caner Ertay, 2 Haziran'daki olaylardan polislerin kendisini yaklaşık 1 saat boyunca dövdüklerini iddia etti, aynı gün Ali İsmail Korkmaz'ın saldırıya uğrayıp geçirdiği beyin kanaması sonucunda yaşamını yitirdiğini söyledi. Ertay şöyle konuştu:
"Haziran ayı boyunca Tayyip Erdoğan'ın 'destan yazan' polisleri halkımızın evlatlarını katlettiler. AKP faşizmine karşı yaşanan bu isyanda 2 Haziran günü gözaltına alındık. Aynı gece Ali İsmail Korkmaz polis tarafından 3 kere darp edildi. Bunun sonucu beyin kanaması geçirdi ve hayatını kaybetti. Gözaltında kötü muameleye maruz kaldık. Ben bir saate yakın işkence gördüm. Vücudumda hasarlı yerler sağlam yerlerden kat kat fazlaydı. Bu işkenceyi gerçekleştirenler şu anda halen dışarıda serbest bir şekilde dolaşmaktadırlar. Yine aynı gece polisin saldırıları sonucunda yaralanan vatandaşlarımıza yardım amacıyla revir kuran Tıp Fakültesi öğrencileri ve orada bulunan taksi şoförleri de gözaltına alındı. Bu davada şuan onlarda yargılanıyor. İşkenceciler ve katiller serbestçe dolaşırken bizim yargılanmamız AKP adaletini ortaya koyan bir durumdur. Bizi bu davalar ile yıldıramazlar."
KORKMAZ'IN DAVASI 3 ŞUABAT'TA KAYSERİ'DE
Eskişehir'deki Gezi olayları sırasında uğradığı saldırı sonucu 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüne neden olan sanıkların 3 Şubat tarihinde Kayseri'de yargılanacaklarını belirten Tevfik Caner Ertay, "Başbakanın ve bakanın çocukları kutu kutu paraları götürürken biz ülkemize sahip çıktığımız için katlediliyoruz. Ali İsmail Korkmaz'ın davası Kayseri'ye kaçırılmıştır. Bu dava vesilesiyle tüm halkımıza çağrımız davayı izlemek için Kayseri'ye gelmeleridir" dedi.