ESKİŞEHİR Anadolu Üniversitesi öğrencileri, 3 yıl önce Van'da meydana gelen depremin ardından hala konteynerlerde kalanlara destek vermek için soyunarak eylem yaptı.
Anadolu Üniversitesi Yunusemre Kampüsü'ndeki Edebiyat Fakültesi kantinde toplanan yaklaşık 50 öğrenci önce burada 10 dakika süreyle hareketsiz durdu. Durma eyleminin ardından dışarı çıkan öğrenciler Fen Fakültesi'ne kadar yürüdü. Öğrencilerden bazıları fakülte binası önünde giydikleri mont, kazak, gömlek ve atletlerini çıkartarak yarı çıplak kaldı. Öğrenciler adına konuşma yapan Soner Türkyılmaz, Van'da yaşanan olaylara dikkat çekmek amacıyla toplandıklarını söyleyerek şöyle dedi:
"Van ile empati kurabilmek için soyunduk. Van halkının barınma hakkını alacaklarını bilsek daha fazla soyunuruz. Günlerce burada durabiliriz. Bizler üniversiteliyiz, hepimizin dersi var ama onlar orada üşürken biz derse giremezdik. Onlar bizim vatandaşlarımız ama, onların istekleri görmezden geliniyor. Yıllarca vergi verdikleri devletten konut istiyorlar. Ama devlet kirayla ev veriyor. Burada olmamız bizim sağduyulu olduğumuzu gösteriyor."Yapılan basın açıklamasının ardından öğrenciler çeşitli sloganlar atarak  dağıldı.