Kemal ATLAN/ ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR'de Soma'da meydana gelen işçi ölümlerini protesto etmek için yürüyüş yapan grup, Ak Parti il binasına yürümek isteyince polis müdahalesiyle karşılaştı. Gruptakiler, 20'ye yakın banka şubesinin camlarını ve bilgisayarlarını kırdı. 
Türk-İş, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Tabip Odası'nın öncülüğünde Soma'daki kömür ocağında meydana gelen olayı protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenlendi. Yaklaşık 3 bin kişi Odunpazarı semtindeki Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) önüne siyah çelenk bırakıp 'İşçi cinayetlerinin hesabını soracağız' yazılı pankart açarak yürüyüşe geçti. Kalabalık 'Ne mutlu Türk'üm diyene', 'Soma kaza değil, cinayettir' ve 'Soma işçisi yalnız değildir' sloganları atarak Eskibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi'ndeki Espark Alışveriş Merkezi önüne kadar yürüdü. Buradaki kalabalığın arasında CHP Milletvekili Mustafa Balbay, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da katıldı. 
KAVGA ÇIKTI 
Kalabalık 10 dakika süreyle oturma eylemi yaptı. Sendika temsilcileri yürüyüşün tamamlandığını belirterek üyeleriyle birlikte kalabalıktan ayrıldı. Yaklaşık 2 bin kişi ise tekrar kent merkezine doğru yürüyüşe geçti. Bu sırada Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyeleri ile başlarında baret olan maden ve jeoloji mühendisliği bölümü öğrencileri arasında tartışma çıktı. Öğrenciler BDP'liler birlikte yürümeyecekleri söyleyince kısa süreli arbede yaşandı. Yoldan geçen bir kişi de partilerinin bayrağı ile yürüyen BDP'lilere tepki gösterdi. Bu kişi saldırıya uğrayınca yakındaki bir pastaneye sığındı. 
BANKALARIN CAMLARINI KIRDILAR 
Yürüyüş sırasında kalabalık arasından ayrılan yaklaşık 300 kişi Ak Parti İl binasına doğru yürüyüşe geçti. Ak Parti il binasının olduğu Yunus Emre Caddesi'nde grubu TOMA'lı çevik kuvvet karşıladı. Yolun kapatılması üzerine gruptakiler otobüs durağındaki bankları yol ortasına getirip, döktükleri çöpleri de ateşe verdi. Polise taş ve havai fişek atan gruba TOMA aracından renkli su sıkıldı. Kaçan gruptakiler Sivrihisar, Cengiz Topel ve İsmet İnönü Caddelerindeki 20'ye yakın banka şubesinin camlarını kırıp ATM'lere zarar verdi. Gruptakiler, bazı banka şubelerinin içine girip bilgisayar kasalarını ve monitörlerini dışarı atıp, ara sokaklara kaçtı.

KA (EK/RT) (FOTOĞRAFLI)