Eyüp KELEBEK/ESKİŞEHİR, ()- ESKİŞEHİR'de yaklaşık 200 kişi, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını, yaptıkları yürüyüş ile protesto etti.

Hamamyolu Caddesi Yediler Parkı'nda akşam saatlerinde toplanan grup, 'Katil İsrail Filistin'den defol. Direnen Filistin halkı kazanacak' yazılı pankart açıp yürüyüşe giçti. Filistin Bayrağı ile çeşitli yazıların olduğu dövizler de taşıyan kalabalık sık sık 'Katil İsrail Filistin'den defol', 'Filistin halkı yalnız değildir', 'Yaşasın halkların kardeşliği' ve 'Rojava'dan Gazze'ye direnen halklara bin selam' şeklinde sloganlar attı. Kalabalık yaklaşık 2 kilometre mesafedeki Porsuk Bulvarı'na kadar yürüdü.

Yürüyüş sonunda Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklamasını Barış Erdinç Bilecen okudu. İsrail saldırılarının çocukları, yaşlıları, okulları, camileri, hastaneleri ve bakım evlerini hedef aldığını söyleyen Bilecen şunları söyledi:

"Her gün yüzlerce Gazzeli sivil insana ölüm yağıyor. Ailelerin yaşamları çalınıyor. Şu ana kadar bin evi yıktılar, yirmi bin evi kullanılamaz hale getirdiler, tüm altyapıyı yok ettiler. ABD'nin finanse ettiği ve desteklediği ölüm makineleriyle Filistin halkı hedef alınıyor. Tanklar Gazze'ye giriyor. Öyle ki ABD'li emperyalistler kongrelerinde, ölüm makinaları Filistin ve Arap halklarına karşı daha ölümcül olabilsin diye daha fazla maddi destek içeren yasayı yeni geçirdiler. Öfkeliyiz çünkü bölgede kanayan yaranın sebep olan yöneticilere sahibiz. Filistin'de, Irak'ta, Suriye'de, Rojava'da ölen ve sakat kalan insanların acısını yüreğimizde taşıyoruz ve bu katliamlara karşı suskun değil öfkeliyiz. Suriye'de Esad rejimini devirmek için silah, mühimmat ve cihatçı temin etme yarışına giren Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar olmak üzere bölge ülkeleri Filistin'e desteği bol sözlerin ötesine gitmemektedir. Tayip Erdoğan da, İsrail'i sözde kınarken askeri anlaşmaların ve ekonomik ilişkilerin askıya alınması gibi somut adımlardan hiç birini atmamıştır."

Yapılan basın açıklamasından sonra kalabalık çeşitli sloganlar atıp dağıldı.

FOTOĞRAFLI