Eyüp KELEBEK- Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR’de miting için gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı protesto için yürüyüş yapan gruba polis müdahale etti. Polisler cami bahçesine sığınan göstericilerinden 100’den fazla kişiyi kelepçeleyerek gözaltına aldı.
Eskibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi’ndeki Espark Alışveriş Merkezi önünde toplanan 200’ü aşkın kişi 'Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür' sloganı atarak yürüyüşe geçti. Başbakan Erdoğan’ın Eskişehir’e gelmesine tepki gösteren kalabalık kent merkezine yürümek isteyince önlerini mitingde güvenlik önlemi olmak için çevre illerden gelen çevik kuvvet polisleri kesti. TOMA aracının da bulunduğu barikatı aşmak isteyince göstericilerle polisler arasında arbede çıktı.
Göstericiler polise taş atarken polis de coplarla müdahale etti. Bazı göstericileri yere yatırıp kollarına plastik kelepçe takarak gözaltına alan polisler, yakındaki Hal Camisi bahçesine sığınanları da yakalayıp götürdü.
OTOBÜSLERE BİNDİRİP GÖTÜRDÜLER
Polisler gözaltına aldıkları 100’den fazla kişiyi otobüslere bindirerek Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü. Olay yerine gelen CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt polislerle görüştü. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri göstericilerin taş atması üzerine gözaltına alındıklarını ifadelerinin alınmasından sonra serbest bırakılacaklarını söyledi.
Polis yetkilileri müdahalede gaz bombası ve herhangi orantısız bir güç kullanılmadığını savundu.
Bu arada arkadaşlarının gözaltına alınmasına tepke gösteren bir grup, Üniversite Caddesi'ni buldukları tahta ve suntalarla trafiğe kapattı. Bu grup, gözaltına alınanlar serbest kalana kadar yolu açmayacaklarını söyledi.

EK,HT(EK/COŞ) (FOTOĞRAFLI)