ESKİŞEHİR,() - ESKİŞEHİR'de dün miting için gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı protesto yürüyüşünde gözaltına alınan 183 kişi serbest bırakıldı. Başbakan Erdoğan'ın geçiş güzergahında 'Sn Başbakanım astsubaylar ölüm orucunda lütfen ölüm olmadan müdahale ediniz' yazılı pankart açmak isteyen 6 emekli astsubayın da 5 saat süreyle gözaltında tutulduğu belirtildi.
Eskibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi'nde dün meydana gelen olayda Başbakan Erdoğan'ın Eskişehir'e gelmesine tepki gösteren grup kent merkezine yürümek isteyince, önlerini çeşitli illerden gelen çevik kuvvet polisleri kesti. TOMA aracının da bulunduğu barikatla karşılaşan göstericiler, polislere doğru taş atınca, güvenlik güçleri müdahalede bulundu. Olaylarda 183 kişi gözaltına alındı.
Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen 183 kişi ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. İfade alma işlemleri sabaha kadar sürdü. Sabah erken saatlerinde göstericilerinin tamamının serbest bırakıldığı belirtildi.
'LÜTFEN ÖLÜM ORUCUNA MÜDAHALE EDİN'E GÖZALTI
Bu arada Valilikten Odunpazarı Meydanı'nda giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçiş güzergahındaki İl Jandarma Komutanlığı yakınında ellerinde 'Sn Başbakanım astsubaylar ölüm orucunda lütfen ölüm olmadan müdahale ediniz' yazılı pankartla bekleyen 6 astsubay emeklisini polisler gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen emekli astsubaylar ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
Emekli astsubaylardan Necdet Töre, yaklaşık 5 saat süreyle gözaltında tutukluklarını söyleyerek "Başbakanın Eskişehir mitingi için geldiği güzergahta TEMAD (Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği) Genel Merkezi'nin başlattığı ölüm orucu eyleminin kötü bir ihtimal olan ölüm ile sonuçlanmaması ve durdurulması için 'Sn Başbakanım astsubaylar ölüm orucunda lütfen ölüm olmadan müdahale ediniz' yazılı insancıl dileğimizi duyurmak için pankartımızı açarken biz 6 emekli astsubay Başbakanlık koruma polisleri tarafından Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ekiplerine talimat verilerek ifademize başvurulmak üzere Emniyet'e gözaltına alınarak götürüldük ve ifade verdikten sonra toplam 5 saat sonunda serbest bırakıldık" dedi.

EK(EK/AAA)(FOTOĞRAFLI)