Kemal ATLAN/ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR'de Soma protestoları sırasında banka şubelerinin camlarını kırdıkları ve terör örgütü propagandası yaptıkları öne sürülen 8 kişi polisin düzenlediği operasyonda gözaltına alındı.
Soma'daki kömür ocağında meydana gelen faciayı protesto amacıyla 14 Mayıs akşamı Eskişehir'de Türk-İş, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Tabip Odası'nın öncülüğünde yürüyüş düzenlendi. Yaklaşık 3 bin kişi Odunpazarı semtindeki Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü önünden Üniversite Caddesi'ndeki Espark Alışveriş Merkezi'ne kadar yürüdü. Sendika temsilcileri 10 dakikalık oturma eyleminin ardından üyeleriyle birlikte kalabalıktan ayrıldı. Yaklaşık 300 kişi ise Yunus Emre Caddesi'ndeki Ak Parti il binasına doğru yürüyüşe geçti. Polise taş, şişe ve havai fişek atan gruba TOMA aracından su sıkıldı. Kaçan gruptakiler çekiç ve taşlarla 10'dan fazla banka şubesinin camlarını kırdı, ATM'lere ve belediye otobüs duraklarına zarar verdi.
Mobese ve bankaların güvenlik kamerası görüntülerini tek tek inceleyen polisler, kimliklerini belirledikleri kişilere yönelik olarak dün sabaha karşı operasyon düzenlendi. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ve Özel Harekat Şubesi ekiplerinin 8 adrese eş zamanlı gerçekleştirdiği operasyonda banka şubelerinin camlarını kırdıkları ve terör örgütü propagandası yaptıkları iddiasıyla 8 kişi yakalandı.
Gözaltına alınan M.A., V.A., A.A., E.A., T.Y., S.Ç., M.A., ve F.T. adlı şüphelilerin evlerinde yapılan aramada eylemlerde giyilen kıyafetler, maskeler, muşta, örgüt bayrakları ile yasak yayınlar ele geçirildi. Şüpheliler yapılan sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi.

KA(EK/AAA)(FOTOĞRAFLI)