ESKİŞEHİR, ()- ESKİŞEHİR'de Soma'daki maden faciasını protesto etmek için düzenlenen gösteride çıkan olaylar sırasında banka şubelerinin camlarını kırdıkları öne sürülen 6 kişi, polisin düzenlediği operasyonda gözaltına alındı.

Soma'daki maden faciasını protesto etmek amacıyla 14 Mayıs akşamı Eskişehir'de Türk-İş, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Tabip Odası'nın öncülüğünde yürüyüş düzenlendi. Yaklaşık 3 bin kişi, Odunpazarı'ndaki Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü önünden Üniversite Caddesi'ndeki Espark Alışveriş Merkezi'ne kadar yürüdü.
Sendika temsilcileri 10 dakikalık oturma eyleminin ardından üyeleriyle birlikte kalabalıktan ayrıldı. Yaklaşık 300 kişi ise Yunus Emre Caddesi'ndeki Ak Parti il binasına doğru yürüyüşe geçti. Polise taş, şişe ve havai fişek atan gruba TOMA aracından su sıkıldı. Kaçan gruptakiler çekiç ve taşlarla 10'dan fazla banka şubesinin camlarını kırdı, ATM'lere zarar verdi. Mobese ve bankaların güvenlik kamerası görüntülerini tek tek inceleyen polisler, kimliklerini belirledikleri kişilere yönelik olarak bugün sabaha karşı operasyon düzenlendi. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda banka şubelerinin camlarını kırdıkları ve terör örgütü propagandası yaptıkları iddiasıyla çoğunluğu üniversite öğrencisi olan 6 kişi gözaltına alındı, 2 kişinin de arandığı belirtildi.  Gözaltına alınanlardan 1 kişinin yaşının küçük olması nedeniyle Çocuk Şubesi ekiplerine teslim edildiği, şüphelilerin sorgulamalarının tamamlanmasından sonra adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.   EK(EK/SS) (FOTOĞRAFLI)