ESKİŞEHİR'de Vardiya Bizde Platformu üyeleri, ellerinde Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve dövizler taşıyarak 71'inci kez Sessiz Çığlık eylemi gerçekleştirdi. Basın açıklamasını okuyan emekli albay eşi Süheyla Oğuz, "Orduya kumpas kuruldu itirafının üzerinden tam 39 gün geçmiştir acak hiçbir suçu olmadan hapiste yatan bu milletin değerli evlatları için hala bir şey yapılmamıştır" dedi.
İsmet İnönü Caddesi'nde her hafta cumartesi günleri toplanan Vardiya Bizde Platformu üyeleri, 71'inci haftada ellerinde Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve dövizlerle 1 saat bulundukları yerde sessizce durdu. Platform üyelerinden 2 kişi de yoldan geçenlere bildiri dağıttı.
Vardiya Bizde Platformu adına basın açıklamasını emekli albay eşi Süheyla Oğuz yaptı. Balyoz, Poyrazköy ve Ergenekon davalarının temel dayanaklarından olan 5 no'lu hard diskin tarih ve saatiyle oynandığı, yani sahte olduğu ve delil niteliği taşımadığının TÜBİTAK tarafından da açıklandığını söyleyen Oğuz şöyle konuştu:
"Masumiyetin çığlıkları kulakları duymayanlara ve gözleri görmeyenlere bile ulaşmışken, yetkili makamlarda oturanların duyarsız ve samimiyetsiz tavırları bütün Türk milletini çileden çıkarmaktadır. Milletin gözü önünde cereyan eden olaylarda, yakın çalışma arkadaşlarını korumak için bir gecede kanun çıkartıp binlerce polisi ve ilgili tüm savcı ve hakimleri anında değiştirebilen hükümetin yavaşlığı, büyük bir üzüntü ve öfke ile takip edilmektedir. 'Orduya kumpas kuruldu' itirafının üzerinden tam 39 gün geçmiştir. Ancak, hiçbir suçu olmadan hapiste yatan bu milletin değerli evlatları için hala bir şey yapılmamıştır. Bizler, Vardiya Bizde Platformu olarak; başta TBMM ve iktidar partisi olmak üzere sorumluluğu olan tüm kurum ve kuruluşların üzerlerine düşeni hemen yapmasını ve suçsuz olarak tutsak edilen silah arkadaşlarımızın ve dostlarımızın derhal serbest bırakılmasını, yıllardır tutuklu ve ağır derecede hasta olan Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, emekli Tümgeneral Rıfkı Durusoy, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, emekli Tuğaamiral Cem Çakmak, emekli Albay Mehmet Yoleri, emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin, emekli Gazi Üteğmen Serdar Öztürk ve diğer hasta tutukluların acilen tahliye edilmelerini bekliyoruz. Teğmen Çelebi'nin söylediği gibi; hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın, gerçekler yürümeye devam edecek ve hakikatin balyozları duvarları yıkacaktır."
Yapılan basın açıklamasının ardından platform üyeleri 1 saatlik 'Sessiz çığlık' eylemini tamamladıktan sonra dağıldı.