ESKİŞEHİR'de yolsuzluk ve rüşveti protestosu düzenleyen yaklaşık 400 kişi, hükümeti istifaya çağırdı.

Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından akşam saatlerinde gerçekleştirilen yürüyüş Eskibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi'ndeki Espark Alışveriş Merkezi önünde başladı. 'Artık Yeter. Yolsuzluğa, hırsızlığa, talana son. Hükümet istifa' yazılı pankart açan kalabalık çeşitli sloganlar atarak İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'na kadar yürüdü.

Kalabalık yürüyüş sırasında kısa süreli caddede oturdu. Oturma sırasında yürüyüşçülerin yanından ayrılmayan 2 sokak köpeğinden biri pankartın üzerine çıkınca pankartı tutanlardan bir kişi eliyle köpeğin başına vurarak uzaklaştırdı.

Porsuk Bulvarı'nda tamamlan yürüyüşün ardından Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklamasını Kristal İş Şube Başkanı Erdal Akyazı okudu. Konuşması sık sık 'Hükümet istifa' şeklindeki sloganlarla kesilen Akyazı şunları söyledi:

"On bir yıldır iktidarda bulunan AKP ve gizli ortağı Gülen cemaati arasındaki ittifak çatırdadı. Etrafa rüşvet, yolsuzluk, ihtilas, irtikap yayıldı. Ağızlarını her açtıklarında 'Allah, Peygamber, din, iman' sözleri dökülenlerin nasıl da dünya malına tamah ettikleri, nasıl da lüks ve şaşaa düşkünü oldukları, nasıl da paraya taptıkları bir bir ortaya dökülüyor. Her iki tarafın birbiriyle ilgili iddialarını birer itiraf olarak kabul ediyoruz. Çünkü ikisinin de masum olmadığını, suç ortağı olduklarını biliyoruz. Yolsuzluk, yoksulluk, zulüm düzeninin sorumlusu olduklarını biliyoruz. Emek ve Demokrasi Güçleri olarak eşitlik, özgürlük, demokrasi ve emekten yana bütün örgütleri, bütün kurumları, bütün inisiyatif, bütün dayanışma, bütün forumları tek bir istisna bile bırakmadan bütün yurttaşlarımızı yan yana gelip, omuz omuza vermeye, yolsuzluğa, hırsızlığa, talana karşı ülkenin her bir tarafında hep birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz."

Yürüyüşe katılanlardan bir kişi yanında getirdiği içerisinde fotokopi ile çoğaltılmış olan sahte dolarların bulunduğu ayakkabı kutusunu basın açıklamasının olduğu yere bıraktı. Basın açıklamasından sonra kalabalık halay çekip oynadıktan sonra dağıldı.