Eyüp KELEBEK/ESKİŞEHİR, ()- ESKİŞEHİR'de Türk Sağlık Sen üyesi yaklaşık 200 kişi bayrağa saygı için yürüyüş yaptı.

Akşam saatlerinde Vilayet Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan sendika üyeleri ilk olarak Atatürk Anıtı'na çelenk koyup ardından saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okundu. Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Hüseyin Kararman yaptığı konuşmada, Diyarbakır'daki cenaze törenine katılanlardan bir grup yüzü maskelilerin 2'inci Hava Kuvveti Komutanlığı'nın bahçesindeki direkte asılı olan Türk Bayrağı'nı indirme gafletine düştüklerini söyledi. Kararman şöyle devam etti:

"Bayrak namustur, haysiyettir, şereftir, bağımsızlıktır, egemenliktir, dini yaşatandır, imanı muhafaza edendir, kadınlar içinse en büyük tesettürdür. Şanlı Türk Bayrağımıza sahip çıkmayan ülkemizin en üst makamlarını işgal edenler o makamlarından, rahat koltuklarından kakarak istifa etmeli, aziz Türk milletine en azından bu şekilde vefa borcunu ödemelilerdir."

Yapılan konuşmaların ardından kalabalık istiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'na kadar yürüdü. sık sık 'Ne mutlu Türküm diyene', 'Türkiye Türktür Türk kalacak', 'Kandil'e geliriz bayrağı dikeriz', 'Tek bayrak tek millet akıllı ol hükümet' ve 'Bayrağa uzanan eller kırılsın' şeklinde slogan attı. Grup yürüyüş sonunda topluca 'Andımız'ı okuduktan sonra dağıldı.

EK(EK/SSA) (FOTOĞRAFLI)