ADANA'da, 11 Nisan 2012'de, eski ortağı 47 yaşındaki Muhittin Kalkan'ı eşiyle ilişkisi olduğu yönündeki dedikodular yüzünden bıçaklayarak öldürdüğü öne sürülen 51 yaşındaki Diyaddin Görgen'e İstanbul Adli Tıp Kurumu 4'üncü Adli Tıp İhtisas Kurulu 'cezai sorumluluğu tam' olduğu yönünde rapor verdi.
Olay, merkez Seyhan İlçesi Alidede Mahallesi'ndeki Alidede İş Merkezi'nde meydana geldi. Cep telefonu ticareti yapan Muhittin Kalkan, işyerinin otoparkında otomobilinden indiği sırada, eski ortağı Diyaddin Görgen'in saldırısına uğradı. İddiaya göre, bir anda otoparktaki araçların arasından çıkan Diyaddin Görgen, üzerindeki bıçağı çıkarıp Muhittin Kalkan'a art arda sapladı. Vücudunun değişik yerlerinden ve yüzünden 6 bıçak darbesi alan Kalkan, olay yerinde öldü. Cinayet şüphelisi Görgen ise olayda kullandığı ekmek ve maket bıçağını cesedin üzerine attıktan sonra bir mağazadan satın aldığı gömlek ve pantolonu giyip Emniyet Müdürlüğü'ne giderek teslim oldu. Tutuklanan Diyaddin Görgen hakkında 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.
DNA İSTEMİŞTİ
5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan 8 çocuk babası Görgen, cinayeti namus için işlediğini ileri sürdü. Sanık Görgen, "Ben İstanbul'da esnafım. Muhittin evime sık sık gelir gidermiş. Bundan çocuklarımın da bilgisi varmış. Benim elbiselerimi, ev eşyalarımı da kullanırmış. Hatta eşim benim paramı da verirmiş. Çocuklarımın da tanık olarak dinlenmesini, ayrıca çocuklarımın öldürdüğüm eski ortağımdan olma ihtimali üzerine DNA testlerinin yapılmasını istiyorum" dedi. Öldürülen Kalkan'ın eşi 38 yaşındaki Hatice Kalkan da, sanığın yalan söylediğini ileri sürüp, "Eşim İstanbul'a gitmezdi. Sanık yalan söylüyor. Eşi ile ilişkisi olduğu da doğru değildir. Şikayetçiyim" diye konuştu.
Mahkeme heyeti tarafından akıl sağlığının araştırılması için İstanbul Adli Tıp Kurumu 4'üncü Adli Tıp İhtisas Kurulu'na sevk edilen sanığa 'cezai sorumluluğu tam' olduğu yönde rapor verildi. Sanık Görgen'e, daha önce Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden de 'cezai ehliyeti yoktur' raporu verilmişti.
Kurumlar arasındaki çelişkinin giderilmesi için sanığın bu kez de Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu'na gönderilmesi bekleniyor.