Ali AKSOYER/İSTANBUL() BAKIRKÖY'de eski Milletvekili Adnan Yıldız'ın aracına, evinin önünde gasp amacıyla düzenlenen silahlı saldırı olayıyla ilgili polis tarafından firari olarak aranan iki şüpheli yakalandı. İçinde 300 bin dolar bulunan çantanın gasp edilmesi amacıyla düzenlenen Adnan Yıldız’ın eşi ve kızının hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan saldırı sırasında saldırganlardan biri ölü diğeri yaralı yakalanmıştı. Son yakalanan iki şüphelinin olayın planlayıcısı olduğu öğrenildi.
Bakırköy’de 15 Nisan tarihinde meydana gelen olayda 18. Dönem Anavatan Partisi İstanbul eski Milletvekili Adnan Yıldız ailesiyle birlikte aracına bindikten hemen sonra yolları motosikletli 2 kişi tarafından kesilmişti. Motosikletteki silahlı 2 kişinin ateş açması üzerine çıkan çatışmada Adnan Yıldız’ın eşi Firuze ve kızı Betül hayatını kaybetmişti. Olay sırasında motosikletli saldırganlardan birisi ölürken, eski Milletvekili Adnan Yıldız, oğlu Kamil Yıldız ile diğer saldırgan ise yaralanmıştı.

SUÇ MAKİNESİ ÇIKMIŞLARDI

Olay sırasında yaralı olarak yakalanan Mehmet Beşir Artukoğlu’nun emniyet kayıtlarından adeta bir suç makinesi olduğu ortaya çıkmıştı. Olay sırasında hayatını kaybeden saldırgan Mehmet Doğu Yeşilel’in daha önceden çeşitli suçlardan polis tarafından 4 kez gözaltına alındığı ortaya çıkmıştı.

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili yapılan soruşturmada olaya karıştıkları ve planlayıcısı olduğu tespit edilen İ.Ş.(31) ile M.T.(33) adlı kişiler polis tarafından gözaltına alındı. Cinayet Büro Amirliği'nde sorgulanan şüphelilerin hırsızlık suçlarından daha önceden gözaltına alındıkları ortaya çıktı. Gözaltına alınan kişilerin olayın planlama aşamasında etkin oldukları belirtildi. Gasp ve cinayet suçlarına yardım ve yataklık suçundan haklarında işlem yapılan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

(FOTOĞRAFLI)