Ramazan ALMAÇAYIR / İSTANBUL, () Tuzla'da, 37 yaşındaki Hüseyin Boyraz, 29 yaşındaki eski kayınbiraderi Derviş Çelik tarafından öldürüldü.

Yayla Mahallesi Şinasi Dural Caddesi'ndeki olay saat 12.00 sıralarında meydana geldi. İddialara göre 37 yaşındaki Hüseyin Boyraz iş başvurusu yapmaya gitmek için arkadaşının aracını aldı. Boyraz işlerini bitirdikten sonra boşandığı eşi Özlem Çelik'in Şinasi Dural Caddesi'ndeki evine gitti. Bu sırada evde bulunan Özlem Çelik'in kardeşi Derviş Çelik ve Hüseyin Boyraz arasında iddialara göre tartışma çıktı. Tartışma sonucu Boyraz evden çıktı ancak Derviş Çelik peşinden geldi. Çelik, Boyraz'a cadde üzerinde silahla ateş ederek yaraladı.

YARALI HALDE KAÇMAYA ÇALIŞTI
Yaralanan Hüseyin Boyraz otomobile binerek kaçmaya çalıştı. Boyraz yaklaşık 300 metre ilerledikten sonra park halindeki başka bir otomobile çarparak durdu. Olayı gören vatandaşlar hemen polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede Boyraz'ın direksiyon başında hayatını kaybettiği tespit edildi. Polis ekipleri caddeyi çift yönlü olarak trafiğe kapatarak çalışmalara başladı. Bu sırada otomobilin camları naylonla kapatılarak cesedin görünmesi engellenmeye çalışıldı. Olay yerine gelen Hüseyin Boyraz'ın ağabeyi ise cesedi görmek istedi. Polisler ağabeyi teskin etmeye çalışırken kısa süreli cesedi görmesine izin verdi.
Polis olay yerine gelen savcıya bilgi verdikten sonra cesedi olay yerinde incelemek yerine, içinde cesedin bulunduğu otomobili çekiciye yükleyip Emniyet Müdürlüğü binasına götürerek çalışmalarını burada yaptı. Polis Hüseyin Boyraz'ın eski eşinin bilgisine başvururken olayın gerçekleştiği binanın bahçesinde boş kovan aradı. Hüseyin Boyraz'a arabasını veren arkadaşı ise, "Herkes severdi kendi halinde bir insandı. Benden iş başvurusuna gitmek için arabayı aldı" diye konuştu. Polis ekipleri olayın ardından kaçan 29 yaşındaki Derviş Çelik'i yakalamak için çalışma başlattı.
(BB) (FOTOĞRAFLI)