GİRESUN’da okula gitmek için evinden çıkan edebiyat öğretmeni 43 yaşındaki Fatma Taylan’ı tabancayla vurduktan sonra kaçan eski eşi, emekli öğretmen 51 yaşındaki Metin Ergün İstanbul'da yakalandı. Ergün, Giresun'da çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Geçen cuma günü meydana gelen olayın ardından firari şüphelinin İstanbul'a gittiğini belirleyen Giresun Asayiş Şube Müdürlüğü ile Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Ergün'ü Avcılar İlçesi'nde yakaladı. Ekipler, Metin Ergün'ün olayda kullandığı ve Ankara Otogarı yanındaki boş bir araziye attığını söylediği 9 milimetre çapındaki ruhsatsız tabancayı da buldu. Giresun'a getirilen ve ifadesi alındıktan sonra  mahkemeye sevk edilen Metin Ergün tutuklanarak cezaevine konuldu.
Giresun Fatih Ticaret Meslek Lisesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak görev yapan 2 çocuk annesi Fatma Taylan, geçen hafta evinden çıktığı sırada boşandığı eşi, emekli öğretmen Metin Ergün tarafından tabancayla vurulmuştu. Olayın ardından Taylan komşuları tarafından hastaneye kaldırılırken Ergün ise kayıplara karışmıştı. Vücuduna isabet eden 5 kurşunla ağır yaralanan Fatma Taylan’ın tedavisi Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde devam ediyor.